Gepubliceerd op 4-10-2016

De Baaij in Nijmegen uitgeroepen tot Autobedrijf van het Jaar 2016-2017

Autobedrijf De Baaij in Nijmegen heeft tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven de titel Autobedrijf van het Jaar 2016-2017 in de wacht gesleept. Eigenaar Thijs de Baaij wordt door de jury geroemd als een aanstormend jong talent dat op atypische wijze gastheerschap als rode draad in de onderneming heeft doorgevoerd. De andere finalisten in de verkiezing waren Auto Nol in Nijkerk en Autobedrijf Mark van Schijndel in Geffen.

fotostudio7_MG_8592.jpgfotostudio7_MG_8645.jpg

 

De drie finalisten maakten er dinsdagavond 4 oktober in Theater ’t Spant in Bussum een ware nek-aan-nekrace van. Volgens de vakjury, onder voorzitterschap van Ferry Smith, manager algemeen ledenbelang bij de ANWB, ontliepen de bedrijven elkaar maar heel weinig, had het complete drietal de zaakjes goed op orde en werd de winnaar bepaald op grond van details. Over Autobedrijf De Baaij oordeelde de jury: "De consequente wijze waarop het gastheerschap als rode draad is doorgezet, dwingt respect af. Inrichting, personeel, maatschappelijk optreden en bedrijfsprocessen zijn alle in lijn met elkaar. Eigenaar Thijs de Baaij kent zelf zijn zwakke punten, heeft een hoge mate van zelfreflectie en heeft daarmee zeer effectieve maatregelen genomen om die verbeterpunten aan te pakken en op te lossen. De manier waarop hij de medewerkers betrekt in het bedrijf, sluit naadloos aan bij het streven naar tevreden klanten."

Perfectionisme

Ook bij Auto Nol wordt perfectionisme met hoofdletters geschreven, aldus de vakjury: "Alles is tot in de puntjes verzorgd en nét even beter. De bedrijfsvoering richt zich op de levering van perfecte diensten." Autobedrijf Mark van Schijndel oogstte veel lof voor de grote mate van maatschappelijke betrokkenheid en de manier waarop vooral zakelijke klanten worden ontzorgd: "Een bedrijf dat zich heel bewust richt op een duidelijke doelgroep. Specialisme en consistente bedrijfsvoering zijn sterke punten."

Tiende keer

De verkiezing Autobedrijf van het Jaar werd voor de tiende keer georganiseerd en geeft BOVAG-leden met een onafhankelijk autobedrijf de mogelijkheid zich op een groot podium te presenteren. Na een voorronde waarin de online stemmen van het publiek doorslaggevend waren, drongen afgelopen voorjaar tien bedrijven door tot de halve finale. Op basis van bevindingen van consultants en een mystery shopper selecteerde vakjury - bestaande uit Ferry Smith (ANWB), Oskar Bronsgeest (W&D Consultants), Bertus de Vries (Bovemij) en René Stolp (RDC) - de drie finalisten uit Geffen, Nijmegen en Nijkerk. De ontknoping van de verkiezing vond plaats tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op 4 oktober in Bussum. Vorig jaar won Vakgarage Heinneman uit Schildwolde de felbegeerde titel.

Download foto 1 hier in highres

Download foto 2 hier in highres

Deze pagina delen