Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Persberichten
  4. >
  5. Gros vakantiegangers geeft voorkeur aan eigen auto of camper

Gros vakantiegangers geeft voorkeur aan eigen auto of camper

Uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG onder 1.076 consumenten blijkt dat 45 procent van de Nederlanders, rekening houdend met het coronavirus, er deze zomer de voorkeur aan geeft om met de eigen auto of camper op vakantie te gaan.

34 procent geeft ondanks corona de voorkeur aan een vliegreis en 13 procent aan een andere invulling van de zomervakantie, zoals meerdere dagjes uit. 8 procent blijft het liefst thuis. Van de mensen die gaan kamperen geeft 28 procent als reden dat bij deze vorm van vakantie de kans het grootst is dat deze wél door kan gaan, terwijl eenzelfde percentage aangeeft vanwege de coronacrisis minder ver weg te willen. 27 procent van de respondenten acht het besmettingsgevaar het kleinst in een eigen accommodatie op een camping en tijdens een autoreis.


Nederlandse campings open

Er is momenteel nog veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om nu en in de zomervakantie naar campings in andere Europese landen te gaan. In elk land gelden andere regels en beperkingen en het ziet ernaar uit dat veel van de coronamaatregelen ook in de zomer nog zullen gelden, voornamelijk in de zwaar getroffen landen rond de Middellandse Zee. In Nederland is het gros van de campings nu sowieso open, zij het alleen voor gasten die eigen sanitair hebben. Naar verwachtingen mogen de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op de campings pas op 1 juli open. De vraag naar accessoires, zoals draagbare toiletten en buitendouches is bij de 300 BOVAG-caravan- en -camperbedrijven momenteel dan ook ongekend hoog, zo leert navraag bij de leden.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.