Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Persberichten
  4. >
  5. Nieuw bestuur BOVAG-afdeling Schadeherstelbedrijven, Toine Beljaars verkozen tot voorzitter

Nieuw bestuur BOVAG-afdeling Schadeherstelbedrijven, Toine Beljaars verkozen tot voorzitter

Na de fusie van FOCWA en BOVAG heeft de algemene ledenvergadering van BOVAG Schadeherstelbedrijven een nieuw, elfkoppig bestuur benoemd, met Toine Beljaars als voorzitter.

Nadat de ledenraden van BOVAG en FOCWA op 31 maart 2023 hun definitieve fiat hadden gegeven, was de fusie van BOVAG en FOCWA een feit. 750 leden (dubbelleden niet meegeteld) van FOCWA werden merendeels ondergebracht bij BOVAG-afdeling Schadeherstelbedrijven. Enkele bedrijven werden op basis van hun hoofdactiviteit bij andere BOVAG-afdelingen ingedeeld.


Unaniem

Snel na de fusie werd een algemene ledenvergadering (ALV) belegd van de afdeling om een nieuw bestuur kiezen. De liefst 120 aanwezige leden verkozen unaniem de elf voorgedragen kandidaten. In dezelfde vergadering werden ook drie ledenraadsleden benoemd, die namens de afdeling zitting nemen in de ledenraad van BOVAG. De nieuwe schade-bestuurders zijn stuk voor stuk ervaren bestuurders met de nodige kilometers op de teller in de schadebranche. De bestuurders komen zowel uit FOCWA- als BOVAG-gelederen.


Voorzitter

Toine Beljaars is verkozen tot voorzitter van de afdeling. Hij is sinds 2014 al actief als voorzitter van de afdeling en is gevraagd te blijven, om te voorkomen dat er kennis van de afgelopen jaren verloren gaat. Toine Beljaars: "De fusie maakt dat we nu één sterke organisatie zijn, en niet twee partijen die tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden. We spreken met één mond en hebben een breder dienstenpakket voor álle aangesloten bedrijven, met meer deskundigheid. Nu de fusie een feit is, en er een nieuw, sterk bestuur is aangetreden, moeten wij waarmaken dat één plus één drie is. De leden zijn gewend aan een hoog niveau van dienstverlening, zowel vanuit FOCWA als vanuit BOVAG. Die kwaliteit gaan we gegarandeerd voortzetten. Alles wat ons verdeelde, laten we achter ons, alles wat ons verbindt, maakt ons sterker. Daar kun je als lid niet anders dan blij van worden."

De uitgebreide afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen, die de afgelopen maanden zowel bij BOVAG als bij FOCWA heeft meegedraaid.


BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van zo'n 8.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, klassiekers, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, energiesystemen, autoverhuur en -delen, autowassen, autopoetsen, verkeersopleidingen, (ruit)schadeherstel en tankstations zijn welkom als lid. Daarnaast is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo'n 90 miljard en bieden werk aan ongeveer 78.000 mensen. Daar komt nu een omzet van 1,5 miljard bij van de schadeherstelsector. En deze bedrijven bieden werk aan ongeveer 7.500 mensen.

------------------------

Download:

Foto nieuw bestuur BOVAG Schadeherstelbedrijven

Op de foto van links naar rechts, van onder naar boven

Rij 1: Sieb Elzinga (bestuur), Rens van Abswoude (ledenraad), Stephan Griffioen (branchemanager), Toine Beljaars (voorzitter).

Rij 2: Hugo Lijding (bestuur), Albèrt de Goey (ledenraad), Hein Schellekens (bestuur).

Rij 3: Bas van Luijk (bestuur), Jan Cleijsen (bestuur), Wilma Dijkema (bestuur).

Rij 4: Dennis Broerse (bestuur), Jeroen Baars (bestuur), Emil Voorhorst (bestuur).

Martijn Boekhorst (bestuur) en Peter Hubregtse (ledenraad) staan niet op de foto.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.