Caravanonderhoud

Ga voor je vakantie langs de BOVAG Kampeervakman voor een geruststellende technische check van je caravan, camper of vouwwagen. Want goed onderhoud voorkomt zorgen, verlengt de levensduur van je kampeermiddel en bevordert de verkeersveiligheid. En bij BOVAG krijg je 6 maanden garantie op reparatie en onderhoud.  

BOVAG Onderhoudsbeurt 
Tijdens je vakantie wil je 100 procent kunnen ontspannen. Als je kampeermiddel goed onderhouden is, heb je daar op de camping geen zorgen over. Daarom is het advies is om elke 2 jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De BOVAG Onderhoudsbeurt is de meest uitgebreide onderhoudsbeurt voor je caravan. Hij wordt uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs. Bij de BOVAG Onderhoudsbeurt wordt de caravan nagekeken op meer dan 60 punten van de caravan, onderverdeeld in opbouw, banden, onderstel, gassysteem, vochtcontrole en elektra. Zodat je caravan niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan strenge comfort- en kwaliteitseisen. Meer weten? Download hier meer informatie over de BOVAG Onderhoudsbeurt.  

Banden 
Ons advies: vervang de banden van je kampeermiddel elke 6 jaar en laat ze tussentijds regelmatig checken. Want ouderdom van de band, onjuiste bandenspanning en overbelading veroorzaken nog regelmatig een klapband. Doordat je kampeermiddel meer stilstaat dan rijdt, verouderen ze sneller dan personenwagenbanden en door de lange statijden kunnen ze poreus worden.  

Camperaars, opgelet: APK is geen onderhoud 
Net als voor personenauto’s gelden voor campers wettelijke regels voor de APK. Dit betekent dat je een camper periodiek APK moet laten keuren. Bij de APK wordt de opbouw van de camper (het leefgedeelte) echter niet gecontroleerd. Daarvoor heeft BOVAG speciaal voor campers De BOVAG Onderhoudsbeurt Camper, waarbij we ook de hele opbouw onder de loep nemen op ruim 30 punten: van bodem tot gasinstallatie en van elektra tot vocht. 

Kijk hier voor meer informatie.