Auto van de zaak? Ontdek hier wanneer autohuur aantrekkelijker is

Is jouw auto van de zaak een leaseauto? Dan heb je waarschijnlijk een auto geselecteerd die past bij jouw behoefte en wensen. Een leaseauto kan interessant zijn, omdat je daarmee tegen een vast bedrag aan bijtelling ook privé in deze auto kunt rijden. Daarbij kun je besluiten om minder dan 500km privé in je leaseauto te rijden, waardoor je niet te maken krijgt met bijtelling. Maar wanneer is het interessant om een auto te huren, zelfs wanneer je een auto van de zaak hebt? Dat lees je op deze pagina.

Voordelen auto huren, ook wanneer je een auto van de zaak hebt 

Wil je voor een bepaalde periode een ander type auto van de zaak rijden dan met je huidige leaseauto? Bijvoorbeeld tijdens vakanties, waarbij je een auto met meer ruimte goed kunt gebruiken? Of wanneer je meer zekerheid wilt en liever met een brandstofauto op pad gaat, in plaats van met je elektrische auto? Of tijdens bepaalde drukke perioden waarbij je een auto met een groter volume of een zuinigere auto nodig hebt? Overweeg dan eens om een auto te huren. Daarmee heb je meer flexibiliteit en een auto huren is vaak betaalbaarder dan je denkt. 

Of misschien wil je tijdelijk in een ander type auto rijden? Bijvoorbeeld omdat je in een periode veel meer kilometers gaat maken, meer personen wilt vervoeren of een ander type representativiteit wilt? Dan is het huren van een auto een interessante optie. Houd er wel rekening mee dat wanneer je zakelijk gaat huren, je ook bijtelling moet betalen voor het voor het eventuele privégebruik.  

Auto van de zaak huren interessant bij weinig kilometers 

Ook om financiële redenen kan het interessant zijn om een auto van de zaak te huren, in plaats van te leasen. Want wanneer je zakelijk minder rijdt dan ongeveer 6.000 km, dan kun je financieel gezien al beter huren dan leasen.  

Zakelijk een auto huren biedt ook veel voordelen: zo is de administratieve afhandeling heel eenvoudig en ben je flexibeler dan bij leasen, omdat je per dag(deel) kunt huren. Bovendien kun je een huurauto snel omwisselen of kiezen voor goedkopere auto, waardoor je een lagere bijtelling krijgt voor privégebruik.  

Kies voor de zekerheid van een BOVAG-verhuurbedrijf 

Wil je een auto huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke plaats is er wel een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat een onderdeel van een bekende keten, soms is het een zelfstandige onderneming of een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf.  

Bij alle BOVAG-verhuurbedrijven heb je de keuze uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong en goed onderhouden, dus daarmee kun je gegarandeerd veilig op weg. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel het bedrijf als de huurauto’s voldoen aan kwaliteitseisen. De naleving van deze eisen wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Daardoor rij je gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen. 

De kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij het BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op