Autopoetsen door vakmensen

Een auto wassen is niet hetzelfde als een auto poetsen. Ga met uw auto in plaats van door de wasstraat eens naar een professioneel autopoetsbedrijf en ontdek zelf het verschil. Sinds 2017 kunnen ook autopoetsbedrijven zich bij BOVAG aansluiten, waardoor u verzekerd bent van uitstekende service en kwaliteit.

Bij een autopoetsbedrijf worden auto’s van top tot teen gereinigd.

Natuurlijk, de wasstraat is een snelle en goede optie om uw auto weer schoon te krijgen. Maar voor een echt grondige reiniging laat u uw auto poetsen bij een BOVAG-autopoetsbedrijf. Bij een autopoetsbedrijf wordt namelijk niet alleen de buitenkant van uw auto gewassen, maar ook het volledige interieur kan onder handen genomen worden. Bovendien biedt een autopoetsbedrijf allerlei verschillende poetsprogramma’s en lakbeschermende coatings, waardoor uw auto langer mooi blijft.

Wat doet een autopoetsbedrijf allemaal?

Niet alleen de buitenkant van een auto wordt vies. Het kan geen kwaad om ook het interieur van een auto af en toe te reinigen. Bij een autopoetsbedrijf kunt u kiezen uit allerlei mogelijkheden om het interieur en exterieur te laten reinigen. Daarnaast zijn er verschillende beschermlagen voor de lak, maar zelfs ook voor het interieur.

  • Interieur
  • Exterieur
  • Coating
Bekleding
Bij het reinigen van de autobekleding wordt eerst stof verwijderd, waarna eventuele vlekken met speciale shampoo of schuim verwijderd worden.

Overige onderdelen
Vuil op onder andere het dashboard wordt verwijderd en door het reinigen komen kleuren terug en worden krasjes en beschadigingen minder zichtbaar.

Geur
Onaangename geurtjes kunnen worden verwijderd. Ook zijn er geurbehandelingen, waarbij de auto na de behandeling vanbinnen een aangename geur heeft.

Wassen en polijsten
De auto wordt eerst grondig gepoetst. Vervolgens wordt een flinterdun laagje van de lak weg gepolijst, waardoor dofheid, krasjes en verkleuringen verdwijnen en de lak er weer als nieuw uitziet.

Waslaag
Een waslaag wordt aangebracht op de lak, zodat de lak zijn glans langer behoudt.

Motor
De buitenkant van het motorblok wordt gereinigd, zodat deze weer glimt als vanouds.

Koplampen
Vieze koplampen kunnen een boete opleveren. Door het poetsen van de koplampen schijnen ze weer helder.

Lakbescherming
Lakbescherming of lakverzegeling is er in verschillende soorten en prijzen. Een waslaag is bijvoorbeeld relatief goedkoop, maar verdwijnt ook relatief snel. Daar tegenover staat keramische glascoating, die langer meegaat en vuil beter afstoot dan een waslaag, maar die daardoor ook relatief duur is.

Interieurbescherming
Door een speciaal laagje over de bekleding worden vloeistoffen afgestoten, zodat ze niet in de bekleding trekken. Vervolgens kunnen ze simpel afgenomen worden.

Ruitbescherming
De beschermlaag zorgt ervoor dat vuil zich minder snel aan de ruit hecht. Daarnaast glijdt water makkelijker en sneller van de ruit.

Wielbescherming
De wielen worden beschermd tegen viezigheid van het wegdek en uit de auto, waardoor ze langer mooi blijven.
BOVAG zoekt het uit!

Je auto weer als nieuw? Geef hem eens een professionele poetsbeurt. Wat dat inhoud zie je in aflevering zeven van BOVAG zoekt het uit.