Camper met BOVAG Garantie

Een camper is een grote aanschaf en u mag natuurlijk verwachten dat u daar zekerheid bij cadeau krijgt. Ofwel: de garantie dat u veilig en comfortabel kunt rijden en dat u op de camping optimaal kunt genieten van uw mobiele vakantiewoning. Zonder motorpech of andere vervelende verrassingen. Bij BOVAG Caravan- en Camperbedrijven kunt u hier van op aan.

Kies voor zekerheid

Kies voor zekerheid
U krijgt een half jaar BOVAG Garantie op elke gebruikte camper vanaf een verkoopprijs van € 12.500. Of tot u er maximaal 20.000 kilometer mee gereden heeft binnen dat half jaar. Als er binnen die termijn iets kapot gaat of niet naar behoren werkt, kunt u bij uw eigen caravanbedrijf terecht voor de reparatie of het vervangen van onderdelen. Als u het onverhoopt niet eens kunt worden met het bedrijf over of iets onder de garantie valt, dan kunt u gebruik maken van gratis, onpartijdige hulp bij klachten. Dit kan kan niet als u bij de aankoop afgezien heeft van BOVAG Garantie.

Reparatiegarantie
U krijgt overigens ook BOVAG Garantie op reparaties en onderhoud. De garantietermijn is dan zes maanden.

Wanneer u een gebruikte caravan, vouwwagen of camper aanschaft bij een BOVAG-bedrijf, krijgt u hierop standaard zes of twaalf maanden BOVAG garantie. De BOVAG Garantie geldt voor:

  • Gebruikte caravans met een aanschafwaarde van meer dan €3.500 (twaalf maanden)
  • Gebruikte campers met een aanschafprijs boven €12.500 (zes maanden of maximaal 20.000 kilometers; van toepassing is hetgeen het eerst wordt bereikt)
  • Gebruikte vouwwagens met een aanschafprijs van meer dan €2.000 (twaalf maanden)

Op iedere reparatie die een vakman van een BOVAG-bedrijf uitvoert zit garantie. Deze geldt ook voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt. De garantietermijn is afhankelijk van het voertuig:
 

auto 3 maanden
fietsen 3 maanden
scooters en bromfietsen 3 maanden
campers 3 maanden
aanhangwagens 3 maanden
motorfietsen 6 maanden
caravans 6 maanden
vouwwagens 6 maanden

 

BOVAG Garantie is van toepassing vanaf een bepaald aankoopbedrag. Dit bedrag is per voertuig verschillend. Hieronder ziet u bij welk voertuig welk minimaal aankoopbedrag van toepassing is. Dit bedrag is inclusief de eventuele afleverkosten die het bedrijf in rekening brengt.

Auto's: De verkoper verleent BOVAG Garantie indien het aankoopbedrag van de gebruikte auto € 4.500,- of meer bedraagt of indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500,- maar wél meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto. Een bedrijf kan echter wel een aanbieding doen exclusief de garantie. Je ziet dit veel op internet, dan staat er bijvoorbeeld ‘meeneemprijs’. Als u ermee instemt dat de BOVAG Garantie niet geldt, moet dit schriftelijk vastgelegd worden, bijvoorbeeld in de koopovereenkomst.

Motorfietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing als u een gebruikte motorfiets koopt met een aankoopbedrag van minstens € 3.000,- en het aankoopbedrag 35% of meer van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt.

Fietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing op een gebruikte fiets met een aankoopbedrag van minstens € 250,-.

Scooters en bromfietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte scooter of bromfiets waarvan het aankoopbedrag minstens de helft van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt.

Caravans: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte caravan met een aankoopbedrag van minstens € 3.500,-.

Vouwwagens: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte vouwwagen met een aankoopbedrag van minstens € 2.000,-.

Kampeerauto’s: BOVAG Garantie is standaard van toepassing als een particulier een gebruikte kampeerauto koopt met een aankoopbedrag van minstens € 12.500,-.

Zoek een BOVAG-bedrijf

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart