Een laadklep/personenlift onderhouden

Als ondernemer moet je kunnen vertrouwen op je arbeidsmiddelen zoals een laadklep of personenlift. Een defecte laadklep kost je in meerdere opzichten geld: niet alleen de onverwachte reparatie, maar ook het plotseling moeten uitstellen van je klus zorgt voor extra kosten. Bovendien is regelmatig controleren en onderhouden van laadkleppen en personenliften conform de Arbo-wet verplicht, omdat de veiligheid van de medewerker voorop staat wanneer zij een arbeidsmiddel gebruiken. Een regelmatige BOVAG-keuring verkleint de kans op een technisch mankement en op pech onderweg. Wel zo veilig en efficiënt!

Waarom de BOVAG-keuring voor je laadklep of rolstoellift?

De BOVAG-keuring is een keuring en onderhoudsbeurt ineen. Een gecertificeerde keurmeester controleert alle belangrijke onderdelen van je laadklep of personenlift, in totaal zo’n veertig! Zo weet je zeker dat jouw laadklep/personenlift voldoet aan alle wettelijke eisen. De BOVAG-vakman weet als geen ander dat je als transporteur of taxionderneming moet kunnen vertrouwen op je gereedschap, zoals je laadklep of personenlift. Indien nodig voert de BOVAG-vakman vervolgens direct onderhoud uit, zodat je snel weer veilig op weg kunt.

Voor een professionele onderhoudsbeurt hoef je nooit ver te rijden: met een uitstekende landelijke dekking is de BOVAG-vakman altijd in de buurt. De BOVAG keuring biedt je dubbele zekerheid. Niet alleen voorkom je vertraging of een onveilige situatie; ook krijg je garantie op eventuele onderhoudswerkzaamheden.
De BOVAG-keuring is een erkend bewijs van keuring. Alléén gecertificeerde BOVAG-bedrijven mogen de keuring uitvoeren. Het bedrijf dat zijn medewerkers laat werken met een laadklep kan met het keurmerk aantonen alles in het werk te hebben gesteld om te waarborgen dat het bedrijfsmiddel veilig en gecontroleerd is.
 

Wat controleert de BOVAG-vakman?

Tijdens de BOVAG-keuring wordt de laadklep of personenlift gecontroleerd op circa 40 punten. De BOVAG-vakman controleert onder andere:

 • Het hydraulisch- en elektrisch systeem
 • Het hefmechanisme
 • De bedieningsschakelaar
  
Keuringsrapport en -Sticker

 • 1.

  Na de BOVAG-keuring ontvang je een overzichtelijke keuringsrapport, waarin je in één oogopslag de noodzakelijke en aanbevolen reparaties terugziet.

 • 2.

  Komen er geen gebreken naar voren tijdens de keuring? Zijn noodzakelijke reparaties uitgevoerd?  Dan plakt de keurmeester de BOVAG keuringssticker op je voertuig met daarop de afloopdatum van de keuring. Dit als bewijs van een goed onderhouden laadklep of personenlift.

Met deze tips blijft je laadklep/personenlift veilig

 • 1.

  Je laadklep/personenlift is je gereedschap; zorg dat je geen vertraging oploopt. Met een regelmatige BOVAG-keuring houd je je laadklep/personenlift in top conditie. Voorkom onveilige situaties, gedoe en hoge kosten en laat minimaal één keer per jaar de BOVAG-keuring uitvoeren.

 • 2.

  Zorg voor een goede signalering en waarschuwingstekens op de laadklep. Zo voorkom je ongelukken waarbij andere verkeersdeelnemers betrokken zijn.

Garantie op reparatie en onderhoud

Uiteraard doet de BOVAG-vakman zijn uiterste best om je laadklep/personenlift weer in topvorm aan je af te leveren. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed zijn, dan kun je terugvallen op drie maanden garantie op de onderhoudsbeurt of de uitgevoerde reparatie(s). Een prettig idee!
 
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op