Je motorrijbewijs halen

Motorrijden staat voor veel mensen voor vrijheid en gemak: zonder files naar het werk of heerlijk ontspannen toeren. Een goede beheersing van uw motor en inzicht in het verkeer en uw plek daarin, helpen daarbij. Kies voor goede lessen en aanvullende opfriscursussen om uw rijvaardigheid te onderhouden en verbeteren.

Soorten motorrijbewijs

Welk motorrijbewijs je mag halen is afhankelijk van je leeftijd.

 • 1.

  Vanaf 18 jaar: alleen examen A1. 17-jarigen mogen al het theorie-examen doen. Als ze geslaagd zijn, kunnen zij ook al starten met rijlessen. Let echter wel op: het theorie-examen is achttien maanden geldig. Vanaf 18 jaar mag een motorrijder in spé de twee praktijkexamens (voertuigbeheersing en verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1.

  Een A1 motor heeft maximaal 12 cc vermogen.

 • 2.

  Vanaf 20 jaar: A1 of A2. Ook dan geldt dat er een theorie-examen en de twee praktijkexamens zijn. Heb je al A1 en wil je A2 halen, dan hoef je alleen een extra praktijkexamen verkeersdeelneming doen.

  Een A2 motor heeft maximaal 35 kw vermogen.

 • 3.

  Vanaf 21 jaar: A1, A2 en A. Ook dan geldt dat er een theorie-examen en de twee praktijkexamens zijn. Haal je A, dan krijg je 'code 80' op je motorrijbewijs. Je mag dan alleen op driewielige motorrijtuigen met een onbeperkt vermogen rijden. Na twee jaar A vervalt 'code 80'.

   

 • 4.

  Vanaf 24 jaar: mag je motorexamen doen voor A1, A2 en A.
  Kijk voor alle informatie op de website van het cbr
   

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op