Herstel van kleine autoschade is vaak goedkoper dan je denkt

Kleine autoschade is vervelend, maar is ook vaak eenvoudig en heel betaalbaar op te lossen. Heb je bijvoorbeeld een beschadiging aan jouw auto zoals een deukje in je portier, een kras op de bumper, een kras op je lak of velg of een ster in je voorruit? Dat zijn kleinere autoschades die jou misschien irriteren, maar die vrij gemakkelijk en snel op te lossen zijn.

Gevolgen kleinere autoschades

Blijf je met kleine beschadigingen aan je auto doorrijden, dan kan er op den duur corrosie ontstaan. Kies je er dan alsnog voor om dit te laten herstellen, dan zijn de kosten vaak hoger. Ook kan een plek verslechteren, bijvoorbeeld door weersinvloeden of omdat de lak rond de schade verslechtert. Bij kleine autoschades waar niets aan gedaan wordt treedt al snel waardevermindering van de auto op. Bovendien kan het optisch hinderlijk voor je zijn, zo’n schade waar je iedere dag mee geconfronteerd wordt. Of neem het inruilen van je auto, met schade heb je een minder sterke onderhandelingspositie. En weet je zeker dat al je rijhulpsystemen nog volledig werken? Dat is essentieel voor jouw veiligheid en die van je passagiers tijdens het autorijden.
 

Vaak gedekt door je verzekering

Voor autoschade kun je op verschillende manieren verzekerd zijn. Wanneer je een beperkte casco dekking of een allrisk verzekering hebt afgesloten, dan is de kans groot dat ook de kleine autoschade door je verzekering volledig of grotendeels vergoed wordt. Bekijk hiervoor de voorwaarden van je verzekering of kom even langs bij jouw BOVAG-schadeherstelbedrijf. Zij kunnen je daarover informeren.
 

Zo herstelt de BOVAG-vakman uw kleine schade

Sebastiaan Bleekemolen heeft een deukje in zijn auto en gaat langs bij een schadeherstelbedrijf om dit te herstellen. Tijdens de reparatie krijgt hij alles te horen en te zien over kleine cosmetische schade. Wat is het? Hoe gaat het schadeherstel in zijn werk? De auto van Sebastiaan wordt uitgedeukt zonder te spuiten. Maar er bestaan meerdere kleine reparatievormen zoals spotrepair. Hierbij wordt maar een klein gedeelte van de auto gespoten. Of het polijsten van krassen die niet door de lak heen zitten. Lukt het om in korte tijd de auto weer deukvrij te krijgen?

 

Kleine schade reparaties

Onder de kleine autoschade vallen kleinere lakschades, deukjes en ruitschade. Voorbeelden van autoschadeherstel zijn:
 

  • Spot repair
  • Velgreparatie
  • Uitdeuken zonder spuiten
  • Autoruitschade
Hierbij wordt een kleine beschadiging gerepareerd, geschuurd, gespoten en nagepoetst tot de beschadiging onzichtbaar is geworden.

Een kras, buts of een deuk in de velg kan prima gerepareerd worden, ook bij lichtmetalen velgen.

Kleine deukjes kunnen zonder overspuiten prima behandeld worden, zonder het onderdeel te demonteren of over te spuiten.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Een klein barstje of een ster in je autoruit kan prima gerepareerd worden, zonder dat daarbij de complete voorruit vervangen hoeft te worden.


Waarom laten repareren door een BOVAG-schadebedrijf?

Een BOVAG-schadeherstelbedrijf helpt je. Ook met kleine autoschade. Hiervoor kunnen ze een betrouwbare en eerlijke beoordeling maken van het herstel en de kosten. Het gekwalificeerde personeel en de moderne apparatuur kennen de nieuwste hersteltechnieken. Bovendien worden kleine autoschades vaak door verzekeringen vergoed. Ook kunnen zij de administratieve afhandeling met je verzekering voor je verzorgen. Met een schadeherstelbedrijf dat aangesloten is bij BOVAG kies je voor zekerheid vooraf van de prijs en nauwkeurigheid achteraf door de geleverde kwaliteit.
 
Vraag nu een taxatie of een offerte aan en je zult zien dat je auto er voor een relatief kleine investering er straks weer spik en span bij staat. Met een BOVAG-schadeherstelbedrijf ben je gegarandeerd van vakkundig en kwalitatief schadeherstel. Want: BOVAG staat voor vakmanschap, hanteert strenge normen en houdt toezicht op de kennis van het schadeherstel. Bovendien wordt een BOVAG-schadeherstelbedrijf altijd erkend door jouw verzekeraar en krijg je bovendien vier jaar garantie op het schadeherstel.

 
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op