6 criteria om een autoschadebedrijf te beoordelen

Heb je schade aan jouw auto? Dat is vervelend en heb je liever niet. Toch overkomt het bijna iedere autobezitter wel eens. Je kunt te maken krijgen met verschillende soorten autoschade, zoals bumperschade, kras- of lakschade, parkeerschade, ruitschade, hagelschade of een deuk in je auto. Het goede nieuws is dat al deze verschillende soorten schades professioneel hersteld kunnen worden. Hiervoor kun je terecht bij een autoschadeherstelbedrijf. Hoe beoordeel je nu zo’n bedrijf en waar moet je op letten?

Meer dan cosmetische schade?

Van een autoschadebedrijf verwacht je dat de schade netjes hersteld wordt, zodat deze niet meer zichtbaar is. Maar wist je dat het herstellen van autoschade in de afgelopen jaren kennisintensiever en complexer is geworden? Neem bijvoorbeeld de cosmetische schade, die kun je zelf waarnemen aan je auto. Hoe weet je of dat de enige schade is die je aan je auto hebt? Moderne auto’s bevatten tegenwoordig veel meer techniek, sensoren en veiligheidsinstrumenten dan vroeger. Deze techniek zorgt ervoor dat je nog veiliger met je auto kunt rijden. Ook na autoschade moet je daar dan nog wel op kunnen vertrouwen.

Met deze zes criteria beoordeel je een autoschadeherstelbedrijf

Heb je schade aan je auto en wil je daarna weer veilig op weg? Dan wil je zekerheid bij je keuze voor een autoschadeherstelbedrijf. Dit zijn de zes zaken waar je bij je keuze op moet letten.
 

Terug

1. Garage of een autoschadeherstelbedrijf

Natuurlijk kun je met je autoschade naar je eigen garage gaan. Houd er alleen rekening mee dat zij gespecialiseerd zijn in het onderhoud en de reparaties van auto’s. Dat is heel wat anders dan het vakkundig herstellen van autoschade. Daarom hebben garages vaak afspraken met autoschadebedrijven. Deze laatste zijn gespecialiseerd in het herstel van auto’s met schade. Wanneer je direct contact met zo’n schadebedrijf hebt, dan kun je sneller schakelen en zij kunnen hun specialistisch advies direct aan jou geven. En het allerbelangrijkste natuurlijk: zij zijn gespecialiseerd in het beoordelen en herstellen van autoschade.
Terug

2. Kenmerken erkend schadeherstelbedrijf

Terug

3. Afhandeling taxatie en financiële afwikkeling

Terug

4. Vervangend vervoer

Terug

5. Indicatie van kosten en duur herstel

Terug

6. Garantiebepalingen

Zekerheid bij een BOVAG-schadeherstelbedrijf

Wil je de schade aan jouw auto vakkundig en professioneel laten herstellen? Kies dan voor de zekerheid van een BOVAG-schadeherstelbedrijf. Daarmee ben je gegarandeerd van kwalitatief schadeherstel, waardoor je weer veilig de weg op kunt. Want: een BOVAG-aansloten bedrijf staat voor vakmanschap, hanteert strenge normen en houdt toezicht op kennis van schadeherstel. Bovendien wordt een BOVAG-schadeherstelbedrijf altijd erkend door jouw verzekeraar en je krijgt bovendien vier jaar garantie op het schadeherstel.
 
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op