Ontdek in welke situaties een huurauto heel handig is

Bij het huren van een auto denk je misschien als eerste aan een vakantie in het buitenland. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je ook in jouw eigen woonplaats een auto kunt huren? Dat kan al voor een uurtje zijn of voor een dag, week of een nog langere periode. Dat levert vaak verrassend veel voordeel op, zo kun je een huurauto goed gebruiken tijdens bijzondere gelegenheden, vanwege praktische redenen of omdat het financieel aantrekkelijk is. Op deze pagina lees je wanneer het huren van een auto handig en voordelig is.

Een auto huren voor vakantie, bruiloft of een zomerse dag 

Met een huurauto ben je namelijk heel flexibel en dat geldt zeker voor bijzondere periodes, wanneer je andere eisen stelt aan een auto. Zo kun je het hele jaar in een compacte auto rijden en tijdens de vakantieperiode ervoor kiezen om een grotere gezinsauto te huren. Daar passen alle spullen gemakkelijk in. Ook voor bruiloften of voor een bezoek aan een gala is een representatieve of een feestelijke huurauto een goede optie om goed voor de dag te komen. En een auto huren hoeft niet alleen functioneel te zijn: kies eens voor het huren van een cabrio op een zomerse dag!

Auto huren met trekhaak, voor wintersport of met dakkoffer

Je kunt ook om praktische redenen een auto huren. Vaak is dat heel interessant, omdat je daarmee flexibeler bent. Wanneer je bijvoorbeeld op wintersport gaat, dan ben je in veel landen verplicht om in een auto met winterbanden te rijden. En een dakkoffer met extra ruimte is tegelijkertijd wel zo makkelijk. Kies dan voor een huurauto die deze opties heeft. Of wellicht heb je tijdelijk een auto met een trekhaak nodig, voor een fietsendrager of een caravan? En wil je tijdelijk met een grotere groep mensen reizen? Huur dan een zes- of een zeven persoons auto, zoals een MPV of een busje.  

Wanneer je langere reizen gaat maken, dan biedt een nieuwe en goed onderhouden huurauto met airco en volop been- en bagageruimte een uitkomst. En wil je grotere volumes vervoeren, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing? Dan is een ruime huurauto of een busje heel handig om snel en makkelijk spullen te vervoeren. 


Wanneer een auto huren financieel interessant is 

Ook om financiële redenen kan het interessant zijn om van een huurauto gebruik te maken. Stel dat je een auto hebt, maar deze niet frequent of sporadisch gebruikt, dan is het huren van een auto vaak voordeliger. Ook wanneer je wanneer weinig kilometers rijdt, waarbij wel de vaste lasten doorlopen, dan is een auto huren vaak veel voordeliger. En rij je in een auto van de zaak, maar wil je geen bijtelling voor privégebruik van deze leaseauto betalen? Dan is een huurauto een aantrekkelijk alternatief om heel betaalbaar toch privé een auto te rijden.  

Alternatief voor elektrische auto tijdens vakantie 

Een elektrische auto is een prachtig vervoermiddel. Om deze op te laden heb je wel laadstations nodig en gelukkig hebben we hiervoor in Nederland een goede infrastructuur. Maar in andere landen gaat die ontwikkeling minder snel, waardoor je niet altijd de zekerheid hebt om op tijd op te kunnen laden. Een huurauto op fossiele brandstof is dan dé uitkomst voor jouw vakantieperiode. Daarmee kun je gewoon in andere landen tanken, terwijl je de rest van het jaar van je van elektrische auto profiteert. 

Flexibel een auto huren 

Wil je een auto huren, maar weet je nog niet zeker voor hoe lang? Of zijn andere factoren nog niet duidelijk? Geen probleem, want een auto huren kan per dag(deel), per week, per maand of zelfs per jaar. En wist je dat steeds meer autoverhuurbedrijven een abonnementsvorm aanbieden? Dat is vooral handig wanneer je regelmatig een auto huurt. Je hebt dan geen omkijken meer naar de betaling en het papierwerk. Dat scheelt tijd en vaak is het ook nog voordeliger. Vraag er eens naar bij jouw BOVAG-verhuurbedrijf. 

Kies voor de zekerheid van een BOVAG-verhuurbedrijf 

Wil je een auto huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke plaats is er wel een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat een onderdeel van een bekende keten, soms is het een zelfstandige onderneming of een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf.  

Bij alle BOVAG-verhuurbedrijven heb je de keuze uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong en goed onderhouden, dus daarmee kun je gegarandeerd veilig op weg. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel het bedrijf als de huurauto’s voldoen aan kwaliteitseisen. De naleving van deze eisen wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Daardoor rij je gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen. 

De kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij het BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag

BOVAG zoekt het uit! | Autoverhuur, hoe werkt dat?

BOVAG zoekt het uit is een Youtube-serie waarin coureur Sebastiaan Bleekemolen samen met een expert op zoek gaat naar het antwoord op allerlei vragen. In deze aflevering gaat Sebastiaan op bezoek bij Kuperus in Hilversum om uit te zoeken hoe het nu precies werkt om een auto te huren. Het verhuuraanbod reikt van een bestelbus tot aan een auto met trekhaak. Rij je normaal gesproken een elektrische auto, maar is de actieradius te laag voor een vakantie naar bijvoorbeeld Italië dan kan je ervoor kiezen een benzine- of dieselauto te huren voor bepaalde tijd. Maar waar moet je beginnen? Je kunt natuurlijk online al heel veel uitzoeken, maar ook langsgaan bij een verhuurbedrijf is een optie.

Bekijk hier de aflevering:

Snelle CHECK! voor vertrek

Tips om schade en gedoe te voorkomen

Je gaat zo rijden in een huur- of deelauto. Omdat je niet elke dag in dit voertuig rijdt, geven we je graag een paar goede tips voor je vertrek. Bij schade ben je als huurder namelijk je eigen risico kwijt en dat kan al snel oplopen tot € 1.000,- of meer.  Met wat extra voorbereiding en voorzichtigheid voorkom je een hoop stress en gedoe. Lees daarom onderstaande tips goed door en bespreek je vragen altijd met je BOVAG verhuur- of deelautobedrijf.

  1. CHECK! de omvang van het voertuig
  2. CHECK! spiegels en stoel
  3. CHECK! schakelbak of automaat? Test het even voordat je wegrijdt.
  4. CHECK! de knoppen: kijk hoe de basissystemen in je auto werken.
  5. CHECK de route
  6. CHECK! de afstand bij achteruitrijden en in- of uitparkeren
  7. CHECK! de remweg
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op