Wat zijn de verschillen tussen autohuur en shortlease?

Sta je op het punt om zakelijk een auto te huren? Voor jezelf of één van je medewerkers? Dan kun je zakelijk een auto huren of shortleasen. In dit artikel leggen we je het verschil tussen een auto huren en shortlease.

De voor- en nadelen

Voordelen huren auto 
Een huurauto is handig vanwege praktische of financiële redenen of voor bij gelegenheden. Wanneer je een auto huurt, dan maak je gebruik van de auto voor een vast bedrag. Voor dit bedrag krijg je de zekerheid van zorgeloos rijden, want de huurprijs is inclusief wegenbelasting, verzekering, eventuele pechhulp en onderhoud. Hier komen alleen nog de brandstofkosten bij. Bij een huurauto heb je veel flexibiliteit: je kunt een auto vanaf een dag(deel), week of voor een langere periode huren. Bovendien bespaar je tijd doordat de administratieve lasten minimaal zijn. 

Nadelen huren auto 
Wanneer je een auto huurt, dan moet je er rekening mee houden dat je vaak een iets hogere prijs betaalt voor een korte periode. Voor het wijzigen van de looptijd van je overeenkomst betaal je vaak een bedrag extra. 

Shortlease interessant bij dertig dagen of meer 

Een andere optie om een auto voor een kortere tijd te huren, is shortlease. Hierbij ga je een huurovereenkomst aan voor ten minste 30 dagen. Shortlease is hierdoor interessant voor iedereen die dertig dagen of langer een auto nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er levertijd op een leaseauto zit. Vergeleken met huur is shortlease betrekkelijk goedkoop. Je betaalt per dag minder dan wanneer je een auto voor bijvoorbeeld één dag of één week zou huren. 

De voordelen van shortlease zijn daarnaast dat het contract na een maand (gratis) opzegbaar is. Wordt de auto zakelijk gebruikt? Dan is een lagere bijtelling op voorraadauto’s soms mogelijk. De looptijd staat niet vast en vaak bestaat de mogelijkheid om dezelfde dag nog te gaan rijden. Shortlease-product niet alleen geschikt voor bedrijven met een wisselend personeelsbestand, maar ook voor startende ondernemers. 

Abonnement bij regelmatig autoverhuur 

Er bestaat nog een derde optie: abonnementen. Steeds meer autoverhuurbedrijven bieden een abonnementsvorm voor autoverhuur aan. Dat is handig als je regelmatig een auto huurt. Je hebt dan geen omkijken meer naar de betaling en het papierwerk. Dat scheelt tijd en vaak is het ook voordeliger dan los huren. Vraag er eens naar bij jouw BOVAG-verhuurbedrijf. 

Kies voor de zekerheid van een BOVAG-verhuurbedrijf 

Wil je een auto huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke plaats is er wel een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat een onderdeel van een bekende keten, soms is het een zelfstandige onderneming of een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf.  

Bij alle BOVAG-verhuurbedrijven heb je de keuze uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong en goed onderhouden, dus daarmee kun je gegarandeerd veilig op weg. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel het bedrijf als de huurauto’s voldoen aan kwaliteitseisen. De naleving van deze eisen wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Daardoor rij je gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen. 

De kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij het BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op