Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. BOVAG leasefiets stopt!

BOVAG leasefiets stopt!

Vanaf juni 2024 is het niet meer mogelijk om een BOVAG Leasefiets aan te vragen.

Wat betekent dit voor jou? Heb je al een BOVAG Leasefiets? Geen zorgen, voor jou verandert er niets. Je kunt blijven profiteren van alle voordelen van je leasecontract tot de afgesproken einddatum.

Dit omvat:

  • Verzekering: Je fiets blijft volledig verzekerd.
  • Pechhulp: Je hebt nog steeds recht op pechhulp.
  • Onderhoud: Periodiek en incidenteel onderhoud blijft zoals altijd beschikbaar.

Lopende aanvragen Alle lopende aanvragen voor een BOVAG Leasefiets worden gewoon afgehandeld. Friesland Lease blijft verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van je fiets.

Wil je toch een fiets leasen? Neem contact op met je BOVAG-fietsbedrijf. Zij kunnen je informeren over alternatieve leaseopties via andere leasemaatschappijen.

Vragen? Heb je vragen over je huidige BOVAG Leasefiets of het stopzetten van deze dienst? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem contact op met je BOVAG-fietsbedrijf. Voor inhoudelijke vragen over je leasecontract kun je ook terecht bij Friesland Lease via leasefiets@frieslandlease.nl.

Bedankt voor je begrip en vertrouwen in BOVAG Leasefiets.

Meest gestelde vragen over BOVAG Leasefiets

Heb je een vraag over jouw BOVAG Leasefiets? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met jouw BOVAG Fietsbedrijf.

Ik heb een BOVAG Leasefiets, wat nu?
Voor jou verandert er niks. Je kunt je leasefiets blijven gebruiken tot de afgesproken einddatum. Dat betekent: dat je BOVAG Leasefiets nog steeds verzekerd is, dat je gebruik kunt blijven maken van de onderhoudsbeurten en dat je recht houdt op pechhulp.

Heb ik nog steeds recht op periodiek onderhoud?
Ja, er verandert niets. Je kunt nog steeds terecht bij jouw BOVAG-fietsbedrijf voor jouw periodieke of incidentele onderhoud.

Heb ik nog steeds recht op pechhulp?
Ja, er verandert niets. Je hebt nog steeds recht op pechhulp.

Wat gebeurt er als er sprake is van tussentijdse reparaties?
Hiervoor kun je ook terecht bij het BOVAG-fietsbedrijf. Zij nemen contact op met de leasemaatschappij om deze reparaties te mogen verrichten.

Hoe is de schade en diefstal geregeld?
Bij schade of diefstal van je BOVAG Leasefiets blijf je recht hebben op alle services en voorzieningen zoals vastgelegd in jouw afgesloten contract.

Mijn BOVAG Leasefiets is door mijn werkgever ter beschikking gesteld. Moet ik de bijtelling van 7% blijven betalen?
Ja, omdat het contract voor de BOVAG Leasefiets door blijft lopen, moet je bijtelling blijven betalen.

Wat moet ik doen als mijn BOVAG Leasecontract afloopt?
Wanneer je leasecontract afloopt, dan ontvang je een aantal maanden van tevoren een bericht. Afhankelijk van de afspraken die in het leasecontract gemaakt zijn, krijg je de kans om de fiets over te nemen of kun je een voorstel aanvragen voor een nieuwe leasefiets.

Ik heb recent een BOVAG Leasefiets aangevraagd. Wat gebeurt er nu?
Alle lopende aanvragen voor een BOVAG Leasefiets worden afgehandeld, waarbij je recht hebt op alle voordelen van de leasefiets tijdens de leasetermijn. Partner Friesland Lease bestelt de leasefiets voor je, voor de uitlevering en het onderhoud kun je terecht bij de door jou geselecteerd BOVAG-fietsbedrijf.

Wie zijn de partners achter BOVAG Leasefiets?
BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease exclusief via BOVAG-fietsbedrijven. Friesland Lease stelt de voorwaarden vast en verzorgt de financiële en administratieve afhandeling van BOVAG Leasefiets. Zij beantwoorden ook jouw eventuele vragen over BOVAG Leasefiets. De fietsverzekering en de pechhulpservice zijn ondergebracht bij ENRA.

Bij wie kan ik terecht met inhoudelijke vragen over het leasecontract, de voorwaarden en fietsregelingen?
Alle inhoudelijke vragen kun je stellen aan Friesland Lease via leasefiets@frieslandlease.nl. Zij hebben hiervoor een team van specialisten in huis.

De algemene voorwaarden van BOVAG Leasefiets en de bijbehorende verzekeringen kun je vinden op de website van frieslandlease (www.leasefiets.nl) en ENRA (www.enra.nl).

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.