Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Elektrisch rijden in de wintermaanden
lader in elektrische auto

Elektrisch rijden in de wintermaanden

Rijden met een elektrische auto tijdens de wintermaanden vraagt speciale aandacht. Dat heeft vooral te maken met de impact van het koude weer op de accu. Lage temperaturen kunnen namelijk de batterijprestaties verminderen. Hierdoor kan het rijbereik fors minder worden. Zorg er dus voor dat de batterij is opgeladen voordat je vertrekt en houd tijdens de rit de batterij-indicator in de gaten.

Voor vertrek voorverwarmen

Om je actieradius te vergroten in de winter kun je je de cabine van je elektrische auto het beste voorwarmen, dus wanneer de auto nog is aangesloten aan de laadpaal. Dit minimaliseert tijdens het rijden de stroom die wordt gebruikt om de cabine op te warmen. En net zoals bij een niet-elektrische auto geldt dat je regelmatig de bandenspanning kunt controleren. Koude lucht kan namelijk de druk in de band verlagen, wat weer zorgt voor een hoger verbruik.

Tips voor onderweg

Zeker in de wintermaanden loont het om energiezuinig te rijden. Vermijd abrupte versnellingen en remmen. Houd tijdens het rijden een gelijkmatige snelheid aan. Zo minimaliseer je het verlies aan actieradius. Uiteraard geldt dit ook voor regeneratief remmen: de methode om energie terug te winnen tijdens het vertragen. Houd er tenslotte rekening mee dat het opladen van een batterij bij lagere temperaturen langer kan duren. Plan je laadsessies dus zo optimaal mogelijk en begin met een maximaal geladen auto jouw autorit.

Vind een BOVAG bedrijf bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.