Christa Grootveld

"Het is belangrijk dat je oprecht interesse hebt in de leden"

“Bij BOVAG werken we samen voor en zeker ook mét de leden. Dat spreekt mij heel erg aan. De ene helft van mijn werkweek ben ik branchemanager en heb ik direct contact met de leden. De andere helft werk ik voor het projectbureau binnen BOVAG. Dan werk ik voor de interne organisatie, maar het doel is hetzelfde: het nog beter doen voor onze leden. Uiteindelijk ben ik echt een ledenmens.”

Collectief belang
“Als branchemanager werk ik met een bestuur van zeven ondernemers uit de brom-, snorfiets- en motorbranche. Wij bespreken wat BOVAG voor de leden kan betekenen. Hoe kunnen we leden ondersteunen bij hun ondernemerschap en het maken van toekomstbestendige keuzes? En hoe kunnen we ze helpen inzicht te krijgen in de veranderende consumentenbehoeften en in hun relatie met importeurs / fabrikanten? We bepalen ook standpunten rondom de belangrijkste wet- en regelgeving en de lobby-activiteiten die hierbij horen. Verder ontwikkelen we producten en diensten, doen collectieve promotie en belangenbehartiging bij de politiek en andere partijen. Natuurlijk ga ik ook heel regelmatig langs bij leden, om een-op-een te bespreken wat er bij hen speelt.”

Oprechte interesse
“Ik denk dat je een bepaald soort mens moet zijn om bij BOVAG te werken. Het is belangrijk dat je oprecht interesse hebt in de leden en het leuk en belangrijk vind om met en voor hen te werken. Ze hebben het niet altijd gemakkelijk en ze zitten in verschillende fases van hun leven en bedrijf. Wat leeft er echt bij hen en wat kun je voor ze betekenen? Je moet bovendien op alle niveaus kunnen praten, zeker in mijn functie. Op maandagochtend ben ik op de werkvloer bij een motorbedrijf en ’s middags zit ik aan de tafel met politici. Het helpt als je breed georiënteerd, initiatiefrijk en energiek bent. En in mijn geval helpt het dat ik een actieve motorrijder ben.”

Initiatieven
“Met collega’s ben ik een strategisch projectbureau binnen BOVAG aan het opzetten. We inventariseren alle projectplannen van onze collega’s en creëren zoveel mogelijk inzicht en overzicht voor het directieteam, projectleiders en andere collega’s. We hebben tools ontwikkeld, zodat collega’s hun projecten kunnen opstarten en uitvoeren en zoveel mogelijk binnen het gestelde budget, tijd en met de juiste resultaten afronden. Hierdoor werken we ook weer aan toegevoegde waarde voor onze leden. We stimuleren collega’s om innovatieve ideeën uit te voeren. Ik word heel blij van de combinatie van mijn functies en van de mogelijkheden die BOVAG me biedt om die dingen aan te pakken die ik interessant vind.”

Balans
“Eerlijk is eerlijk, soms is het lastig om de balans te bewaken, omdat ik mijn werk gewoon heel erg leuk vind. Ik krijg hier heel veel kansen om mezelf te ontwikkelen en die wil ik grijpen. Bovendien ga ik voor het beste voor mijn leden. Af en toe is het ritme even zoek, maar in principe werkt de flexibiliteit goed voor mij. In de zomer ben ik bijvoorbeeld als vrijwilliger heel actief op het Texelse strand. Ik krijg veel vrijheid om dat te combineren met mijn werk.” 

Wie werken er