Onderhoud en reparatie van uw aanhangwagen

Rijd ontspannen met een veilige, goed onderhouden aanhangwagen. Het advies is om elke jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw aanhangwagen in goede conditie is. 

 

BOVAG Onderhoudsbeurt

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt checkt een gecertificeerde keurmeester uw aanhangwagen op meer dan vijftig punten. Voldoet hij nog aan alle wettelijke eisen? Bovendien worden de remmen schoongemaakt en afgesteld, de oplooprem en alle draaiende delen gesmeerd en de bandenspanning, verlichting en vloer gecheckt. 

 

De meerwaarde van de BOVAG-vakman

Ook voor andere reparaties kunt u natuurlijk terecht bij een BOVAG-bedrijf. U krijgt standaard drie maanden garantie op reparaties. En u heeft zekerheid over het vakmanschap. Een BOVAG-vakman laat zich regelmatig bijscholen bij de fabrikant of BOVAG, dus de kennis is altijd up-to-date. 

 

Doe-het-zelf onderhoud

Check de banden. In het instructieboekje voor de ideale bandenspanning. Staat de aanhangwagen lang stil? Ontlast de banden door hem af en toe te verplaatsen of op bokken te plaatsen. Laat geen zware spullen liggen in een aanhangwagen die stilstaat. Lees meer

Controleer de breekkabel. Als de koppeling van de kogel valt tijdens het rijden, zorgt de breekkabel dat de handrem hard wordt aangetrokken en de combinatie snel stil staat. De kabel zelf breekt dan af. Is de kabel gebroken of versleten? Laat deze dan vervangen voor de volgende rit.Houd hem schoon. Geef roest en verwering van het hout geen kans door uw aanhangwagen goed schoon te houden. Gebruik een afdekzeil als de aanhangwagen buiten staat.