joUw auto laten reviseren

Een deuk of een gebroken ruit is zo gerepareerd. Maar wat als het hart van je auto kapot gaat? Een compleet nieuwe motor kost veel geld, net als een nieuwe versnellingsbak of cilinderkop. In plaats van het onderdeel direct te vervangen, kun je er ook voor kiezen om het te laten reviseren of het te vervangen door een gereviseerd onderdeel. 

 

Wat is revisie?

Revisie betekent dat een auto-onderdeel wordt opgeknapt en zo een tweede leven krijgt. Het auto-onderdeel wordt uit elkaar gehaald en alle afzonderlijke delen worden grondig gereinigd (borstelen, slijpen, polijsten, stralen, etc.). Versleten delen worden vervangen door nieuwe. Vervolgens wordt alles weer in elkaar gezet en is het onderdeel weer als nieuw. Het kan zo weer jaren mee. De meest voorkomende gereviseerde onderdelen bij een auto zijn: motorblok, startmotor, dynamo, cilinderkop en versnellingsbak. 

Wat zijn de voordelen van revisie?

Revisie is voordeliger dan het plaatsen van een compleet nieuw onderdeel. Een probleem als een defecte motor kan namelijk flink in de papieren lopen. Omdat een gereviseerd  onderdeel zo goed als nieuw is, gaat het langer mee dan een gewoon tweedehands onderdeel. Ook is revisie duurzaam. Het is in feite hergebruik van een bestaand onderdeel. Je wordt er dus niet alleen blij van, maar het milieu ook. 

 

Wat kost reviseren?

Wat reviseren kost, hangt af van veel verschillende factoren. Eerst is een goede diagnose van het probleem nodig. Vervolgens kan het autobedrijf of revisiebedrijf een offerte voor je maken. Spreek de mogelijkheden eens door en laat je uitgebreid adviseren bij een gespecialiseerd BOVAG-revisiebedrijf.

 

Waar kan ik mijn auto laten reviseren?

Wil je jouw auto laten reviseren of wil je meer informatie? Door heel Nederland kun je terecht bij  BOVAG-revisiebedrijven. Zij zijn echte specialisten. Je kunt er dus zeker van zijn dat de revisie goed en grondig gebeurt en dat je weer lang vooruit kunt. Bovendien kun je rekenen op BOVAG Revisiegarantie op de gereviseerde onderdelen. Revisie kun je vaak ook regelen via BOVAG-autobedrijven.