Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. De zekerheid van BOVAG Garantie

De zekerheid van BOVAG Garantie

Een auto kopen of laten repareren bij een BOVAG-autobedrijf betekent dat u kunt rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast krijgt u de zekerheid van BOVAG Garantie. Wat houdt die garantie precies in en wat zijn de voorwaarden? En wat kunt u doen als er onduidelijkheden tussen u en het autobedrijf ontstaan?

BOVAG Garantie

Garantie bij het kopen van een tweedehands auto

Als je een tweedehands auto koopt bij een BOVAG-autobedrijf, vraag dan zeker naar BOVAG Garantie. Je hebt recht op garantie als dit bij de aankoop van de auto in het koopcontract wordt overeengekomen.


Waarom BOVAG Garantie?

  • Altijd hulp bij klachten
  • De voorwaarden zijn afgestemd met de ANWB en Consumentenbond
  • Extra zekerheid

BOVAG Garantie houdt in dat jouw occasion tot 12 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de manuren. Dat geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat je de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode door normaal gebruik zijn ontstaan. Er is sprake van een gebrek als de norm die de fabrikant of de wetgever stelt, wordt overschreden.

Lees alle Garantievoorwaarden

Kooptips

Om verrassingen te voorkomen, geeft BOVAG elf tips om de aankoop van een auto zo goed mogelijk te laten verlopen. Bekijk hier de Kooptips en garantie.'Wettelijke garantie’ en BOVAG Garantie?

Wil je weten wat precies het verschil is tussen ‘wettelijke garantie’ en de BOVAG Garantie? In deze flyer staat het helder op een rij.

Een tweedehands auto met BOVAG Garantie koop je op viaBOVAG.nl

Op viaBOVAG.nl bieden BOVAG-leden, betrouwbare nieuwe en tweedehands auto’s aan. Het aanbod occasions is volstrekt transparant, onder meer vanwege de all-in prijs. Koop je een occasion van viaBOVAG.nl dan krijg je extra zekerheden.

Door de BOVAG Omruilgarantie kun je na aanschaf van een occasion die je vond op viaBOVAG.nl de auto eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometers omruilen, om wat voor reden dan ook.

Garantie op reparatie en onderhoud

Moet jouw auto gerepareerd worden of is hij toe aan een onderhoudsbeurt? Breng hem dan naar een BOVAG-autobedrijf. Dat levert naast garantie nog meer voordelen op.

1.

Je hebt recht op 6 maanden BOVAG-reparatiegarantie.

2.

Je krijgt passend vervangend vervoer aangeboden tijdens de reparatieperiode. Dit betekent niet dat je altijd recht heeft op een gratis vervangende auto. Het kan ook betekenen dat je tegen gereduceerd tarief een huurauto krijgt, maar ook dat je een leenfiets meekrijgt.

3.

Onderhoud wordt standaard volgens de fabrieksspecificaties uitgevoerd door professionele monteurs.

4.

We helpen je graag bij een verschil van mening met jouw autobedrijf.

Garantie op het reviseren van onderdelen

Als een groot auto-onderdeel kapot is, hoef je het niet direct te laten vervangen, je kunt het ook laten reviseren. Dat scheelt geld en is duurzaam. Bij BOVAG zijn tientallen revisiebedrijven aangesloten. Het personeel is deskundig, ze maken gebruik van de modernste apparatuur en je krijgt natuurlijk garantie op de werkzaamheden. Dit is wat je krijgt.

Bekijk de algemene voorwaarden motorrevisie particulier

12 maanden garantie of 2000 draaiuren op ruilzaken (o.a. ruilmotor) uit stationaire installaties en/of in opdracht gereviseerde zaken (motor) uit stationaire installaties.

Sticker op auto

12 maanden garantie of 2000 draaiuren of 100.000 afgelegde kilometers van compleet gereviseerde motoren van voertuigen.

6 maanden garantie mits de koper/opdrachtgever defecten in werk (revisie van bijvoorbeeld een onderdeel of component) of geleverd onderdeel (bijvoorbeeld ruilonderdeel) aantoont.

Gratis onpartijdige hulp bij klachten bij een geschil over uitvoering en uitleg van BOVAG Garantie.

Hulp bij klachten

Alle autobedrijven die bij BOVAG aangesloten zijn, zijn verplicht om jouw klachten volgens de geldende voorwaarden op te lossen. Gebeurt dat volgens jou niet goed genoeg dan kun je onze hulp inschakelen. Onze medewerkers doen er alles aan om jouw klacht of geschil onpartijdig op te lossen. Volgens een reglement dat vooraf aan beide partijen wordt voorgelegd, proberen we een aanvaardbare oplossing te vinden. Lukt dat niet, dan kun je jouw klacht of geschil voorleggen aan de Geschillencommissie.

Lees meer over klachten en geschillen

Hulp bij klachten

Dat bepaalt het autobedrijf. Een bedrijf kan er ook voor kiezen de auto aan te bieden zonder BOVAG Garantie. Je ziet dit veel op internet, dan staat er bijvoorbeeld ‘meeneemprijs’. Wij adviseren altijd om BOVAG Garantie te vragen.

Op viaBOVAG staan alleen maar auto's mét BOVAG Garantie. De prijzen die u daar ziet zijn inclusief BOVAG Garantie.

Dat bepaalt het autobedrijf. Een bedrijf kan er ook voor kiezen de auto aan te bieden zonder BOVAG Garantie. Je ziet dit veel op internet, dan staat er bijvoorbeeld ‘meeneemprijs’. Wij adviseren altijd om BOVAG Garantie te vragen.

Op viaBOVAG staan alleen maar auto's mét BOVAG Garantie. De prijzen die u daar ziet zijn inclusief BOVAG Garantie.

bovag zoekt het uit!

Wettelijke garantie. Conformiteit. BOVAG Garantie. Bemiddeling. Hulp bij Klachten. Geschillencommissie. Als je een beroep wil doen op een of andere vorm van garantie, bijvoorbeeld omdat er binnen zes maanden na aankoop van je gebruikte auto iets stuk gaat, dan zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Waar moet je aankloppen? Waar heb je wel en niet recht op? Wat zit er in de garantie en wat valt er buiten? Wat is fabrieksgarantie eigenlijk? En waarom zou je moeten kiezen voor BOVAG Garantie? Sebastiaan Bleekemolen zoekt het voor je uit in het nieuwe seizoen van: "BOVAG zoekt het uit".

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.