Onderhoud en reparatie van een scooter

Of u nu bromt of snort, uw scooter moet natuurlijk helemaal in orde zijn. Een goed onderhouden bromfiets of snorfiets rijdt zuiniger en prettiger. 
 

Reparaties met drie maanden garantie

Is er een probleem met uw scooter? Ga voor reparaties naar een BOVAG-bedrijf. U kiest dan voor vakmanschap, want alle scootertechnici bij deze bedrijven laten zich regelmatig bijscholen. Ook kunnen zij onderling kennis uitwisselen of een beroep doen op vakpecialisten. Dat zorgt voor degelijke, betrouwbare reparaties. Gegarandeerd, want u krijgt altijd drie maanden BOVAG Garantie op de reparatie. 


Doe-het-zelf onderhoud

 1. Check regelmatig de banden. In het instructieboekje staat de ideale bandenspanning. 
 2. Houd de scooter schoon. Lees voor de wasbeurt de aanwijzingen in het instructieboekje. 
 3. Gesmeerd houden. Gebruik regelmatig siliconenspray of andere beschermende spray ter bescherming van de draaiende en bewegende delen. Laat u adviseren door uw scooterdealer.
 4. Accu verzorgen. Stilstand is achteruitgang: die uitdrukking gaat zeker op voor accu’s. Gebruik een druppellader als de scooter lang stil staat. 

Elk jaar een onderhoudsbeurt

Ga elk jaar naar uw BOVAG-bromfietsbedrijf voor een onderhoudsbeurt. Tip: bewaar de bonnen van de onderhoudsbeurten, zodat u later bij eventuele verkoop kunt aantonen dat uw scooter netjes alle beurten volgens het boekje heeft gehad. 

Uw scooter wordt bij een onderhoudsbeurt helemaal nagelopen en er is een vast schema om bijvoorbeeld een bougie of luchtfilter te vervangen. Verder hoort er natuurlijk standaard bij: 

 • olie verversen
 • remmen controleren en bijstellen
 • motor controleren
 • verlichting checken
 • luchtfilter schoonmaken 
 • bandenspanning op peil brengen
 • en veel meer! 
 

E-scooter: ook elk jaar een beurt

Let op: bij een e-scooter of elektrische scooter is de motor zeer onderhoudsarm. Toch is het niet verstandig om een jaarlijkse onderhoudsbeurt over te slaan. Zo weet u zeker dat de remmen, banden en alle andere onderdelen in goede conditie blijven. Bovendien checkt de scootertechnicus ook of alle software nog up-to-date is.