Onderhoud van uw elektrische auto

Het onderhoud van een elektrische auto vraagt om uitgebreidere kennis dan het onderhoud van een auto met een diesel- of benzinemotor. Het is dus belangrijk dat u uw elektrische of hybride auto laat onderhouden door een autobedrijf met verstand van zaken. Kiest u voor een BOVAG-autobedrijf, dan weet u zeker dat er vakmensen werken die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Bovendien kunt u er rekenen op BOVAG Garantie op onderhoud en reparatie.
 

Heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig?

Een volledig elektrische auto heeft nauwelijks draaiende motoronderdelen. Dat zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is. In een 100% elektrische auto vindt u geen bougies, geen versnellingsbak, geen motorolie en geen filters. Het meest slijtagegevoelige deel is de accu. 

De onderhoudskosten van een volledig elektrische auto liggen daarom gemiddeld lager dan die van een gewone auto. Dat geldt dan weer niet voor een plug-hybride en een auto met een range extender, omdat die een elektromotor combineren met een verbrandingsmotor.

Maar ook bij een volledig elektrische auto slijten de banden, moeten lampjes vervangen worden en de remmen goed onderhouden. Gewoon onderhoud blijft dus altijd belangrijk. Houd daarom de richtlijnen in het instructieboekje van uw auto aan. Sla geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. Dat is niet veilig en bovendien bent uiteindelijk altijd veel duurder uit als kleine gebreken te laat worden opgemerkt. 
 

Reparatie van uw elektrische auto

Welk merk elektrische auto u ook rijdt, u kunt voor reparatie altijd terecht bij een BOVAG-autobedrijf. Er zijn er meer dan 6000 door het hele land, dus er is er altijd wel een in de buurt. Uw auto laten repareren bij een BOVAG-bedrijf is kiezen voor zekerheid. We zetten de voordelen voor u op een rij. 

Betrouwbaar en deskundig
Is een garage aangesloten bij BOVAG, dan kunt u er zeker van zijn dat er goed opgeleide professionals werken die alle ins en outs kennen van uw elektrische auto. BOVAG-garages werken bij reparatie volgens de voorschriften van autofabrikanten en maken duidelijke afspraken met u. 

Duidelijke afspraken
U kunt bij uw BOVAG-garage altijd om een schatting van de reparatiekosten vragen. Alle uitgevoerde werkzaamheden worden op de rekening gespecificeerd. Bovendien worden vervangen onderdelen, als u dat vooraf aangeeft, altijd bewaard. Komt u termen tegen die u niet kent, dan helpen we met de handige tool Techneutentaal

Garantie op autoreparaties
Laat u uw auto repareren bij een BOVAG-bedrijf dan krijgt u standaard 3 maanden reparatiegarantie. De garantie geldt voor elke reparatie die de BOVAG-vakman heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt. 

Lees meer over BOVAG Garantie

Hulp bij klachten
Als klant van een BOVAG-autobedrijf helpen we u bij klachten. Heeft u een verschil van mening met een bij BOVAG aangesloten bedrijf en komt u er samen niet u, dan ondersteunen we u graag.
 

Wat staat er op de garagerekening?

Wat is een Lithium Ion accu eigenlijk? En waar zit de AC motor van mijn elektrische auto? Voor sommige mensen is de garagerekening net Russisch. Er staan veel technische termen op die soms wel wat toelichting kunnen gebruiken. Daarom hebben we de handige tool Techneutentaal voor u ontwikkeld. Techneutentaal legt in duidelijke taal  onderdelen, onderwerpen en afkortingen uit. Dat praat een stuk makkelijker.

Naar Techneutentaal