Verzekering voor uw elektrische fiets

Het is niet verplicht om verzekerd te rijden op uw elektrische fiets (in tegenstelling tot de high speed e-bike), maar uw e-bike is natuurlijk wel een goede verzekering waard. Het kopen van een e-bike is vaak een flinke investering, waar u zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Er worden jaarlijks zo’n 700.000 fietsen gestolen in Nederland, en daar zijn steeds meer e-bikes bij. 
 

E-bike verzekeren tegen diefstal en schade

Sommige verzekeraars bieden een speciale e-bikeverzekering aan voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische fietsen. U kunt kiezen uit alleen een diefstalverzekering of een uitgebreide cascoverzekering. In het laatste geval is naast diefstal ook eventuele schade aan uw e-bike gedekt. Vaak is bij een cascoverzekering ook verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulp inbegrepen. Met de lange afstanden die met uw elektrische fiets aflegt, is goede pechhulp helemaal niet zo’n gek idee. 

De BOVAG-expert kan u uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en looptijden. Bij de meeste BOVAG-fietsenwinkels kunt u bij de aankoop van uw e-bike ook een verzekering afsluiten.

 

Voorkom diefstal van uw elektrische fiets

Diefstal van uw e-bike is niet altijd te voorkomen, maar u kunt wel zelf een aantal maatregelen nemen:
 
  • Zet uw fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
  • Maak uw fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Uw BOVAG-fietsexpert weet precies welk slot geschikt is voor uw e-bike.
  • Als u de keuze heeft, zet uw e-bike dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
  • Zet uw elektrische fiets in het zicht.