Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Verzekering voor je elektrische fiets

Verzekering voor je elektrische fiets

Het is niet verplicht om verzekerd te rijden op je elektrische fiets (in tegenstelling tot de high speed e-bike), maar je e-bike is natuurlijk wel een goede verzekering waard. Het kopen van een e-bike is vaak een flinke investering, waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Er worden jaarlijks zo’n 700.000 fietsen gestolen in Nederland, en daar zijn steeds meer e-bikes bij.

E-bike verzekeren tegen diefstal en schade

Sommige verzekeraars bieden een speciale e-bikeverzekering aan voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische fietsen. Je kunt kiezen uit alleen een diefstalverzekering of een uitgebreide cascoverzekering. In het laatste geval is naast diefstal ook eventuele schade aan je e-bike gedekt. Vaak is bij een cascoverzekering ook verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulp inbegrepen. Met de lange afstanden die je met je elektrische fiets aflegt, is goede pechhulp helemaal niet zo’n gek idee. 

De BOVAG-expert kan je uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en looptijden. Bij de meeste BOVAG-fietsenwinkels kun je bij de aankoop van je e-bike ook een verzekering afsluiten.

Voorkom diefstal van je elektrische fiets

Diefstal van je e-bike is niet altijd te voorkomen, maar je kunt wel zelf een aantal maatregelen nemen:

  • Zet je fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
  • Maak je fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Jouw BOVAG-fietsexpert weet precies welk slot geschikt is voor jouw e-bike.
  • Als je de keuze hebt, zet je e-bike dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
  • Zet je elektrische fiets in het zicht.
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.