Gepubliceerd op 19-3-2020

Apk-keuringen blijven doorgaan

Keuringsstations van de RDW zijn vanwege personeelsproblemen tot in ieder geval 6 april gesloten voor niet cruciale voertuigen. Dat betekent dat import- en schadekeuringen moeten worden uitgesteld. Alleen kritieke voertuigen worden nog door de RDW gekeurd. APK-keuringen en steekproeven kunnen wel gewoon doorgaan. 

Administratieve diensten export en overschrijvingen kunnen niet meer worden gedaan op keuringsstations, maar wel bij RDW-erkende bedrijven en aan de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam. Alleen keuringen aan cruciale voertuigen worden gedaan zoals periodieke keuringen van autobussen, voertuigen voor gevaarlijke stoffen aangevuld met eerste opnames van de bedrijfsvoertuigen (licht en zwaar), keuringen voor het vervoer van levende dieren, LZV en taxi-keuringen. 

Deze cruciale voertuigen kunnen worden gekeurd bij negen keuringsstations (Groningen, Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Schiedam, Zwijndrecht, Rijen, Veldhoven en Elsloo). De overige locaties sluiten tijdelijk hun deuren tot in elk geval 6 april.  

Het omkeuren van snor- naar bromfiets valt niet onder de categorie ‘cruciaal’ en is tot nader bericht ook niet mogelijk.

Heb je een afspraak staan voor de apk-keuring dan is het voor de zekerheid wel handig om contact op te nemen met het autobedrijf welke maatregelen er worden genomen rondom het Corona-virus.
 

Deze pagina delen