Gepubliceerd op 30-3-2020

Autobedrijven bieden praktische oplossingen voor APK

In de strijd tegen het coronavirusgelden enkele dringende adviezen van de overheid en het RIVM. Als uw auto toe is aan de verplichte APK -of onderhoud, reparatie of een bandenwissel-, bieden de meeste autobedrijven praktische oplossingen. Fysiek contact is sowieso niet nodig.

Wat kunt u doen wanneer de APK aanstaande is?

  1. Bel uw vertrouwde autobedrijf om een afspraak te maken en vraag of de auto kan worden opgehaald, of u de sleutel kunt afgeven bij een loket of vraag naar de mogelijkheden voor een leenauto of leenfiets.
  2. Zijn deze mogelijkheden er niet, neem dan contact op met een ander autobedrijf in de buurt. De APK kan worden uitgevoerd bij elk autobedrijf dat daarvoor een erkenning heeft van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en dat zijn er duizenden in het hele land.
  3. Ziet u geen mogelijkheden om de APK tijdig uit te laten voeren? Neem dan telefonisch contact op met RDW via 088-0087447.
De ruim 5.000 bij BOVAG aangesloten autodealers en onafhankelijke autobedrijven nemen de richtlijnen van het RIVM in acht. De meeste ondernemingen bieden als extra service in deze periode aan om auto’s bij klanten op te halen en terug te brengen, hanteren een apart loket voor het afgeven van autosleutels of er zijn meer mogelijkheden voor wat betreft leenauto’s en -fietsen. Uiteraard worden alle hygiĆ«nevoorschriften in acht genomen en wordt er tijdens de werkzaamheden zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van handschoenen en hoezen voor onder andere het stuur en de stoel.

Deze pagina delen