Gepubliceerd op 4-6-2020

Nieuwe of tweedehands elektrische auto kopen of leasen? Dan kunt u subsidie krijgen!

Overweegt u de aankoop of private lease van een nieuwe of gebruikte elektrische auto? Dan kunt u vanaf 4 juni 2020 eenmalig subsidie krijgen. Deze ‘Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren’ (SEPP), zoals hij officieel heet, bedraagt voor nieuwe auto’s € 4.000 en is € 2.000 voor gebruikte auto’s. 

Voorwaarden

Aan de subsidie zijn een aantal voorwaarden verbonden. Alleen elektrische auto met een catalogusprijs (oorspronkelijk nieuwprijs) tussen de € 12.000 en € 45.000 komen ervoor in aanmerking. En de actieradius van de auto moet minimaal 120 kilometer zijn. Daarnaast moet de auto minimaal 3 jaar op uw naam blijven staan, en 4 jaar als u kiest voor private lease. Zo niet, dan moet u de subsidie terugbetalen.

Subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 juli 2020 op rvo.nl/sepp. Lees wel eerst de voorwaarden. Alle auto’s die aan de voorwaarden voldoen en op of na 4 juni 2020 zijn gekocht, komen in aanmerking voor subsidie. Op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) staat ter indicatie een lijst met elektrische auto’s die in aanmerking komen voor subsidie.

Uitbetaling

Zodra de auto op uw naam staat, kunt u het kenteken van de personenauto doorgeven. Na een check bij de RDW krijgt u het subsidiebedrag op uw bankrekening gestort. Bij private lease ontvangt u in een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op uw bankrekening. In het geval van een nieuwe elektrische personenauto is dat bedrag € 83,33 per maand. Bij een gebruikte elektrische personenauto is dat € 41,67 per maand.

Hulp bij uw aanvraag

Een aantal handige hulpmiddelen (zie de factsheets hieronder) kunnen u helpen bij de aanvraag van de subsidie. Check de voorwaarden en bekijk het stappenplan, voordat u uw aanvraag indient op rvo.nl/sepp. Gebruik de checklistvoor de aanvraag zelf. Download hier de factsheets:

Factsheet-Subsidieregeling-Elektrische-personenauto-s-KOOP_consument.pdf

Factsheet-Subsidieregeling-Elektrische-personenauto-s-LEASE_consument.pdf

Wees op tijd 

De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. Het totale beschikbare budget voor 2020 is € 17,2 miljoen. Op de website van RVO kunt u zien hoeveel subsidie er (nog) beschikbaar is. Zorg dus dat u de subsidie op tijd aanvraagt.

Heeft u vragen of wilt u hulp bij de subsidieaanvraag? Vraag het uw BOVAG-bedrijf in de buurt. Of kijk op rvo.nl/sepp.

Deze pagina delen