Gepubliceerd op 15-12-2020

Showrooms gesloten, onderhoud en reparatie blijft mogelijk

Het kabinet heeft ‘locaties voor onderhoud en reparatie van (motor)voertuigen’ bestempeld als essentieel en deze zijn dus uitgezonderd van de winkelsluiting en lockdown. Showrooms moeten gesloten blijven, hoewel het afleveren van reeds gekochte voertuigen en rijwielen aan huis gewoon toegestaan is. BOVAG heeft een aantal vragen nog uitstaan in Den Haag.

BOVAG-leden mogen klanten blijven ontvangen voor onderhoud en reparatie van auto’s, scooters, motorfietsen, caravans, campers, fietsen etc. Een eventuele servicebalie mag daarvoor geopend blijven. Uiteraard dient het contact met de klant coronaproof te verlopen en als klanten willen wachten tot de werkzaamheden klaar zijn, dan kan dat buiten of in een coronaproof wachtruimte. De verkoopruimte mag niet gebruikt worden voor verkoopactiviteiten. Voertuigen en rijwielen die reeds verkocht zijn, kunnen aan huis worden afgeleverd.

Proefritten
Ook voor wat betreft proefritten staan er vragen uit in Den Haag. Een proefrit op afspraak aan huis is uiteraard gewoon mogelijk, maar is het ook toegestaan om deze vanuit de locatie van het BOVAG-lid te organiseren? Verhuur van voertuigen en rijwielen is immers ook toegestaan. BOVAG staat in nauw contact met ambtenaren van ministeries en uitvoeringsinstanties om zo spoedig mogelijk uitsluitsel te krijgen over deze kwesties.
 

Deze pagina delen