Een nieuwe auto kopen

Misschien weet je al zeker dat je een compleet nieuwe auto wilt kopen. Of wellicht twijfel je nog tussen een nieuwe auto en een gebruikte auto. Welk model past bij jou? En welke kosten komen er kijken bij het kopen van een nieuwe auto? Wat je ook kiest, één ding is in elk geval zeker: koop je je nieuwe auto bij een BOVAG-autobedrijf, dan kies je voor service, een uitgebreid advies en betrouwbaarheid.

Welke auto moet ik kopen?

Voordat je naar een BOVAG-autobedrijf stapt, is het belangrijk om goed op een rij te zetten wat je wilt en wat je nodig hebt. Waar ga je je nieuwe auto voor gebruiken? Ga je rijden op benzine, diesel of LPG? En wist je dat een goede uitvoering en de juiste opties een nieuwe auto een stuk waardevaster maken?

Terug

Model

Welk model auto het best bij u past, hangt voor een groot deel af van waar u de auto voor gebruikt. Heeft u een groot gezin of zit u vaak alleen in de auto? Maakt u veel kilometers of rijdt u alleen korte stukken? Allemaal punten om rekening mee te houden. Zit u doorgaans niet met meer dan twee personen in de auto, dan kan een tweedeurs coupé een prima keuze zijn. Vervoert u veel bagage of meerdere mensen? Kijk dan naar een stationwagon, een vierdeurs sedan of een MPV. Maak een proefrit bij een BOVAG-autobedrijf en laat u uitgebreid adviseren.


 
Terug

Brandstof

Kiest u voor benzine, diesel, LPG of misschien wel voor een elektrische auto? De brandstof die het best bij u past, hangt af van uw wensen, maar ook van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Maakt u veel kilometers, dan is bijvoorbeeld een diesel interessant. Misschien bent u al helemaal klaar voor een hybride auto of vindt u het belastingvoordeel dat op elektrische auto’s zit aantrekkelijk? Ga goed voorbereid naar een BOVAG-autobedrijf, dan kan de verkoper u het best van dienst zijn.

Terug

Opties

Misschien heeft u er nooit bij stilgestaan, maar het kiezen van de juiste opties kan helpen om een nieuwe auto waardevaster te maken. Opties als metallic lak in een neutrale kleur, airconditioning en een automatische versnellingsbak maken een auto meer waard. Dat geldt ook voor leren bekleding. Maar let er wel op dat u niet alleen voor de volgende gebruiker aan het kiezen bent. Een nieuwe auto koopt u natuurlijk vooral voor uzelf! Het BOVAG-autobedrijf weet precies wat u het best kunt kiezen.
Kopen met de zekerheid van BOVAG? Kijk op viaBOVAG.nl

Kosten van een nieuwe auto

In het eerste jaar zijn de afschrijvingskosten van een nieuwe auto het hoogst. Naast afschrijvingskosten, betaal je ook vaste kosten voor verzekering en belasting en variabele kosten voor brandstof en onderhoud. Op diverse sites staan handige autovergelijkers waarmee je autokosten kunt vergelijken.

Hoe schoner en zuiniger je nieuwe auto is, hoe minder belasting je betaalt. Volledig elektrische auto’s zijn zelfs helemaal vrijgesteld van BPM. Koop je je nieuwe auto bij een BOVAG-bedrijf, dan kun je een BOVAG-autoverzekering afsluiten. Je profiteert dan bijvoorbeeld van de interessante nieuwwaarderegeling.
Gebruikt je je auto maar af en toe, dan kan een auto huren of delen ook heel interessant zijn.
 

Tips voor een proefrit

Als je een nieuwe auto wilt kopen, is het verstandig om eerst een uitgebreide proefrit te maken. Maak van te voren een afspraak bij jouw BOVAG-autobedrijf zodat het juiste model en de juiste uitvoering van de auto aanwezig is. We geven je graag wat tips voor een geslaagde proefrit.


 
Ben je op zoek naar de perfecte gezinsauto, neem dan het hele gezin mee voor de proefrit.

Stippel een route uit met veel verschillende soorten wegdek. Dus niet alleen glad asfalt, maar ook klinkers en drempels.

Neem een wensenlijstje mee. De autoverkoper zal informeren naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, wat je uit wilt geven en waar je de auto voor gaat gebruiken. Zo kan hij je perfect advies geven.

BOVAG-autoverzekering

Een nieuwe auto kopen bij een BOVAG-bedrijf, betekent dat je een BOVAG-autoverzekering kunt afsluiten. Dat levert je veel voordelen op. Als je een nieuwe auto koopt, is de nieuwwaarderegeling interessant. Wordt jouw auto gestolen of total loss verklaard, dan ontvang je niet de dagwaarde, maar wordt de aanschafprijs van je auto vergoed. Dat verschil loopt al snel in de duizenden euro’s!

Bekijk alle voordelen van een BOVAG-autoverzekering


 

BPM staat voor Belasting voor Personenauto’s en Motorrijtuigen. BPM wordt eenmalig geheven voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt. Het is dus eigenlijk een aanschafbelasting. De BPM wordt met name bepaald op basis van CO2-uitstoot. Voor zeer milieuvriendelijke personenauto’s (met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer) hoef je geen BPM te betalen. Op de site van de belastingdienst kun je jouw BPM berekenen.

Ja, dat kan zeker. In Nederland zijn vrijwel alle merkdealers aangesloten bij BOVAG. Met behulp van onze handige Bedrijvenzoeker vind je snel een BOVAG-autobedrijf bij jou in de buurt.

Nee, dit bestaat alleen voor de koop van onroerend goed, koop op afstand en colportage. Maar als je goed voorbereid naar een BOVAG-autobedrijf stapt, maak je zeker de juiste keuze.