Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Auto huren? Zo selecteer je een betrouwbaar autoverhuurbedrijf

Auto huren? Zo selecteer je een betrouwbaar autoverhuurbedrijf

Overweeg je om een auto te huren? Dat is een goede keuze, want een auto huren is heel aantrekkelijk. Wanneer je een auto huurt dan ben je flexibel in je keuze en in de looptijd. En een auto huren is vaak betaalbaarder dan je denkt. Maar hoe selecteer je een betrouwbaar autoverhuurbedrijf en waar moet je op letten? Dat lees je in dit artikel.

Geparkeerde auto's

Waar moet je op letten wanneer je een auto gaat huren? 

Type huurauto, passend bij jouw behoefte

Bedenk allereerst waar je de auto voor wilt gaan gebruiken. Heb je een zuinige of misschien wel een ruime auto nodig? Wil je een huurauto met trekhaak of misschien wel een fraaie cabrio voor een bijeenkomst? Zoveel wensen, zoveel auto’s. Beperk je daarbij niet tot de auto’s die je ziet, maar vraag naar een model dat past bij jouw wensen en eisen.

Leeftijd van de huurauto’s

Vergeet de bizarre vakantieverhalen bij autoverhuur in het buitenland. In Nederland zijn de eisen, voorwaarden en je rechten bij het huren van een auto uitstekend geregeld. Een belangrijke reden hiervoor is dat huurauto’s in Nederland vaak nieuw of zeer jong zijn. BOVAG-verhuurbedrijven moeten bovendien voldoen aan nog strengere eisen en richtlijnen.

Veiligheid en controle van een huurauto

Vanwege de nieuwstaat van huurauto’s zijn deze zeer veilig. Nieuwe auto’s hebben steeds meer geavanceerde en moderne veiligheidstechnieken, waardoor je nog veiliger de weg op kunt.

Flexibiliteit en de looptijd van het contract

Wanneer je weet voor welke periode een auto wilt huren, dan kun je heldere afspraken maken over deze periode. Dat betekent dat je ook weet wat er gebeurt wanneer je besluit de huurauto eerder of later in te leveren. Een huurauto kun je al vanaf een dagdeel huren, daarmee ben je altijd verzekerd van vervoer op het moment dat het jou uitkomt.

Verzekering, schade en aansprakelijkheid bij een huurauto

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het gevaar voor schade of een aanrijding zit in een klein hoekje. Ook wanneer je een auto huurt. Dan wil je geen gedoe bij de aansprakelijkheid en de afwikkeling van de schade. Een BOVAG-bedrijf werkt met tweezijdig afgestemde huurvoorwaarden. Deze zijn afgestemd met de ANWB, de Consumentenbond en de SER. Hierdoor zijn de rechten van zowel de gebruikers als de verhuurders goed en eerlijk geregeld. Controleer deze voor je in je huurauto stapt, dan weet je weet wat de spelregels zijn.

Onbezorgd een auto huren? Kijk op viaBOVAG.nl

Veilig betalen bij het huren van een auto

De betaalmogelijkheden zijn tegenwoordig heel divers. Zo kun je je huurauto betalen met pin, creditcard of met je smartphone. De huurvoorwaarden zorgen ervoor dat je veilig kunt betalen, ook bij het aanbetalen van een borg.

Contactloos betalen

Legitimatie bij een huurauto 

Ga je een auto huren? Neem dan behalve een geldig rijbewijs ook een legitimatiebewijs mee, bijvoorbeeld een paspoort of een identiteitskaart. Verhuurders vragen daar naar. De leeftijd waarop je een auto kunt huren verschilt per verhuurder: sommige doen dit vanaf 18 jaar, maar anderen hanteren de regel dat je tenminste één jaar je rijbewijs moet hebben. Ook kun je soms bij een jonge leeftijd alleen bepaalde types voertuigen huren. Overigens: laat nooit je legitimatie achter wanneer je een auto huurt.

Duidelijke overeenkomst en huurvoorwaarden

Zorg dat de overeenkomst die je met het verhuurbedrijf afsluit duidelijk voor je is. Kijk vooral of er geen discussie kan ontstaan over de huurperiode en het huurbedrag.


Overhandiging autosleutel met contract

Hulp bij pech, schade of een ongeluk met je huurauto 

Het is vervelend, maar schade of pech aan je huurauto kan tijdens de huurperiode voorkomen. Heb je pech met je huurauto in Nederland? Dan moet de verhuurder voor pechhulp zorgen. Pechhulp voor je huurauto in het buitenland wordt alleen verleend wanneer je met het verhuurbedrijf hebt afgesproken dat je het voertuig ook in het buitenland mag gebruiken. Door de verhuurder moet in ieder geval vervangend, zoveel mogelijk gelijkwaardig, vervoer worden aangeboden wanneer de geschatte reparatieduur langer dan twee werkdagen is.

Tip: auto huren met een abonnement 

Ben je van plan om regelmatig een auto te huren? Dan kun je gebruikmaken van een abonnementsvorm van een autoverhuurbedrijf. Heel handig als je regelmatig een auto huurt. Je kent dan de betrouwbaarheid en hebt geen omkijken meer naar de betaling en het papierwerk. Dat scheelt tijd en vaak is het ook voordeliger. Vraag er eens naar bij jouw BOVAG-verhuurbedrijf.

Kies voor een BOVAG-verhuurbedrijf 

Ben je van plan om een auto te gaan huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke gemeente is er een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat verhuurbedrijf een onderdeel van een bekende keten, soms is het een zelfstandige onderneming of is het een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf.

Bij alle BOVAG-verhuurbedrijven kun je kiezen uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong. Uiteraard zijn ze goed onderhouden, dus daarmee kun je gegarandeerd veilig op weg. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel de huurauto’s als het verhuurbedrijf voldoen aan kwaliteitseisen. Een onafhankelijk instituut controleert regelmatig de naleving van deze eisen. Daardoor rij jij gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij het BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag.

Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.