Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Auto's bij een wisselend personeelbestand? Dit is de oplossing

Auto's bij een wisselend personeelbestand? Dit is de oplossing

Heb je een bedrijf of organisatie waarbij je werkt met een wisselend personeelsbestand? Bijvoorbeeld met werknemers die tijdelijke contracten hebben of een projectmatig ingesteld bedrijf? Vaak mogen medewerkers bij dit soort bedrijven rijden in een auto van de zaak. Daarvoor kun je leasecontracten aangaan, maar waarschijnlijk wil je bij een auto van de zaak meer flexibiliteit met daarbij een eenvoudige administratie. Hoe je dat doet, lees je hier: de mogelijkheden voor een auto van de zaak bij een wisselend personeelsbestand.

Autohandvat

Huurauto’s voor flexwerkers 

De meest optimale oplossing bij een auto van de zaak voor flexibele medewerkers is een huurauto. Hiermee bied je verschillende flexibele medewerkers een passende auto aan:

  • Voor nieuwe medewerkers die in hun proeftijd zitten of eerst een tijdelijk contract krijgen;
  • Voor projectmedewerkers die een auto nodig hebben voor de looptijd van het project;
  • Voor tijdelijke medewerkers en invalkrachten of
  • Wanneer een leaseauto een lange levertijd heeft

Wanneer je als eigenaar van een bedrijf een auto van de zaak beschikbaar stelt, dan wil je dat die auto is afgestemd op de behoefte van een werknemer. Of die van jezelf, wanneer je er zelf in gaat rijden. Met een comfortabele huurauto rij je veilig en kom je uitgerust aan. Bij het huren van auto’s voor een wisselend personeelsbestand heb je bovendien flexibiliteit in looptijd. Is een project eerder of later klaar? Of komt de bestelde leaseauto eerder of juist later? Met een huurauto is dat geen probleem. Je verkort of verlengt gewoon de contractduur.

Shortlease interessant vanaf dertig dagen autohuur 

Een andere optie om een auto voor een kortere tijd te huren, is shortlease. Hierbij ga je een huurovereenkomst aan voor ten minste 30 dagen. Shortlease is hierdoor interessant voor iedereen die dertig dagen of langer een auto nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er levertijd op een leaseauto zit. Vergeleken met huur is shortlease betrekkelijk goedkoop. Je betaalt per dag minder dan wanneer je een auto voor bijvoorbeeld één dag of één week zou huren.

De voordelen van shortlease zijn daarnaast dat het contract na een maand (gratis) opzegbaar is. Wordt de auto zakelijk gebruikt? Dan is een lagere bijtelling op voorraadauto’s soms mogelijk. De looptijd staat niet vast en vaak bestaat de mogelijkheid om dezelfde dag nog te gaan rijden. Shortlease-product niet alleen geschikt voor bedrijven met een wisselend personeelsbestand, maar ook voor startende ondernemers.

Abonnement bij regelmatig autoverhuur 

Er bestaat nog een derde optie: abonnementen. Steeds meer autoverhuurbedrijven bieden een abonnementsvorm voor autoverhuur aan. Dat is handig als je regelmatig een auto huurt. Je hebt dan geen omkijken meer naar de betaling en het papierwerk. Dat scheelt tijd en vaak is het ook voordeliger dan los huren. Vraag er eens naar bij jouw BOVAG-verhuurbedrijf.

Kies voor de zekerheid van een BOVAG-verhuurbedrijf 

Overweeg je om een auto te huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke plaats of gemeente is er wel een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat een onderdeel van een bekende keten, soms is dat een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf of soms is het een zelfstandige onderneming.

Bij alle bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijven heb je de keuze uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong en goed onderhouden, dus daar kun je gegarandeerd veilig de weg mee op. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel het bedrijf als de huurauto’s voldoen aan kwaliteitseisen. Een onafhankelijk instituut controleert regelmatig de naleving van deze eisen. Daardoor rij je gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen.


De betrouwbaarheid, kwaliteit en service staan bij een BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag.

Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.