Bovag logo
 1. HOME
 2. >
 3. Thema's
 4. >
 5. BOVAG Fietsaccurevisie

BOVAG Fietsaccurevisie

Een fietsaccu heeft veelal na 4 tot 6 jaar zijn maximale aantal laadcycli doorlopen. Vaak wordt dan een nieuwe fiets of een nieuwe accu voor de fiets aangeschaft. Door de accu te laten reviseren wordt de levensduur verlengd, de capaciteit eventueel verhoogd en leidt hergebruik van verschillende onderdelen tot een minder zware belasting van het milieu. En dat voor een lagere prijs dan nieuw, maar wel met uitstekende garantievoorwaarden!

Fietsaccurevisie

Wat is accurevisie?

Bij revisie worden alle energiecellen van een fietsaccu vervangen om de volledige capaciteit terug te krijgen of zelfs te verhogen. Een duurzaam en voordelig alternatief voor nieuw. De behuizing en de electronica (indien mogelijk) van de accu worden namelijk hergebruikt. Daarnaast worden de ‘oude’ energiecellen verantwoord gerecycled of gebruikt voor nieuwe doeleinden. Omdat de originele behuizing en doorgaans ook de elektronika van de fietsaccu worden hergebruikt is er een flinke kostenbesparing ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe accu. Afhankelijk van het merk kan het prijsverschil per accu oplopen van €100 tot €500.

BOVAG Fietsaccurevisie biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een grotere laadcapaciteit te kiezen, zonder dat er een grote kostenstijging tegenover staat. Bij de aanschaf van een nieuwe accu wordt er veelal veel meer voor een zogenoemde 'upgrade' naar een krachtigere accu betaald, terwijl het voor de kosten van revisie niet veel uitmaakt of er meer (krachtige) energiecellen in de behuizing gemonteerd moeten worden. Zo kan de actieradius van een e-bike op een relatief goedkope manier vergoot worden.

Voordelen van BOVAG Fietsaccurevisie

 • 24 maanden garantie; Vergelijkbaar met garantievoorwaarden van een nieuwe accu.
 • Voordelig alternatief voor nieuw; Tot wel 50% goedkoper dan aanschaf van een nieuwe accu.
 • Duidelijke tarieven; Vooraf is duidelijk wat de kosten zijn voor de te reviseren accu. Deze prijzen zijn vast, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Snelle levering; Binnen 10 werkdagen ontvang je de gereviseerde fietsaccu retour.
 • Duurzame keuze; De behuizing en (indien mogelijk) elektronica worden hergebruikt. Oude cellen worden gerecycled of hergebruikt voor nieuwe doeleinden.
 • Capaciteitsverhoging mogelijk; Tegen minimale meerprijs, meer kilometers met een volle accu.
 • Geschikt voor oude accumodellen; Oude accumodellen zijn vaak niet of lastig verkrijgbaar. Door de accu te laten reviseren krijgt de fiets nog een tweede leven en hoef je geen nieuwe e-bike aan te schaffen.
 • Krachtige A-merk cellen; Samsung of Panasonic cellen met vaak een hogere kwaliteit dan het origineel.
 • Testrapport; Na revisie wordt de accu uitvoerig getest op capaciteit en veiligheid. Strenge eindtest om de capaciteit en veiligheid van de accu te testen. De accu wordt met testrapport teruggestuurd.

Meer weten?

Ga naar een BOVAG Fietsbedrijf om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw 'oude accu'.

Zoek een BOVAG fietsbedrijf bij jou in de buurt!

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.