Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Importeren zonder zorgen

Importeren zonder zorgen

Steeds meer Nederlanders importeren zelf een auto uit het buitenland. Een auto zoeken in het buitenland is online een fluitje van een cent. Zelf importeren vraagt de nodige complexe, administratieve handelingen en brengt risico's met zich mee. Goede voorbereiding is dan ook een must. En de beste voorbereiding is samenwerking zoeken met een BOVAG-bedrijf.

De zekerheid van BOVAG graphic

Waarom importeren?

De belangrijkste reden dat veel Nederlanders een auto importeren uit Duitsland is simpelweg het prijsverschil. Het importeren van een auto uit Duitsland is soms aantrekkelijk omdat de prijzen lager liggen en omdat je voor een gebruikte auto niet het volledige bedrag aan BPM (de aanschafbelasting op nieuwe auto’s) hoeft te betalen. Bovendien zijn in Duitsland auto’s doorgaans luxer uitgevoerd. Het is dus mogelijk om voor een relatief lage prijs, een rijk uitgeruste auto aan te schaffen. Maar wees je bewust van de risico's.

Top 3 Importlanden

Uit welke landen worden de meeste auto's naar Nederland gehaald? (cijfers van 2017)

1.

Duitsland
-
21.256 auto’s per jaar

2.

België
-
37.689 auto’s per jaar

3.

Frankrijk
-
8.487 auto’s per jaar

Aandachtspunten

Laat je niet verleiden door een onwaarschijnlijk lage prijs. Als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Net als bij Nederlandse auto’s. Aan het importeren van een auto zijn kosten verbonden. Vergeet niet deze kosten op te tellen bij het aanschafbedrag van de auto.

Zelfs als het hele importproces van een leien dakje is gegaan, kun je nog voor nare verrassingen komen te staan. Bij 1 op de 5 die auto’s uit Duitsland worden geïmporteerd, is de tellerstand namelijk verdacht. Bij de populairste merken is dat zelfs bij elke vierde auto het geval.

In tegenstelling tot Duitsland, wordt in Nederland de tellerstand bij bijna ieder bezoek aan de garage geregistreerd, zodat afwijkingen snel opvallen. Wanneer je bij een BOVAG-bedrijf een auto koopt, heeft deze altijd een tellerrapport.

Een gemanipuleerde tellerstand levert de consument extra kosten op: de auto is namelijk ouder dan hij lijkt, waardoor belangrijk onderhoud misschien te laat wordt gedaan en je uiteindelijk extra onderhoudskosten krijgt. De waarde van de auto daalt uiteraard ook, wanneer het aantal gereden kilometers hoger blijkt te zijn dan de teller aangeeft.

Wanneer de auto eenmaal gekocht en geïmporteerd is, hoop je er onbezorgd mee te kunnen rijden. Het kan echter gebeuren dat er later verborgen gebreken opduiken, die je bij de aankoop niet hebt gezien en die de verkoper niet heeft gemeld. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Maar als je de auto zelf hebt geïmporteerd, zul je terug moeten naar de leverancier in Duitsland waar je de auto gekocht hebt.

Onbezorgd importeren

Importeren kun je zelf doen, maar dat is dus nogal ingewikkeld en kent de nodige risico’s. Je kunt ook de hulp inroepen van een vakman. Importeren via een BOVAG-bedrijf maakt het proces voor jou als consument een stuk makkelijker en veiliger. Je werkt met een betrouwbare partner en koopt een auto met garantie. Als je een BOVAG-autobedrijf inschakelt, hoef je je bovendien niet bezig te houden met de administratieve gedoe van het importproces.
Mochten er onverhoopt achteraf toch problemen met de auto zijn, kun je dat gewoon in Nederland regelen met het autobedrijf en hoef je niet terug naar bijvoorbeeld Duitsland. En als je er met jouw BOVAG-autobedrijf onverhoopt niet uitkomt, kun je altijd terugvallen op BOVAG Hulp bij klachten.

Vrouw in auto met kind, beide hangen half uit het raam

Garantie - De zekerheid van een BOVAG-bedrijf

Koop je een importauto via een BOVAG-bedrijf, dan scheelt je dat een heleboel zorgen en administratie. Bovendien profiteer je van professioneel advies.
Vraag altijd om BOVAG Garantie op je occasion.


1. Het hele importproces wordt voor jou geregeld, inclusief alle bijbehorende administratie
2. Je kunt om BOVAG Garantie vragen op elke occasion. Dat geeft je minimaal 12 maanden zekerheid op de aankoop van je gebruikte (import)auto.
3. Altijd hulp bij klachten van BOVAG, gewoon in Nederland.

Wat moet je regelen?

Als je zelf een auto importeert, krijg je te maken met een uitgebreid administratief proces.

De auto moet naar een RDW-keuringsstation gebracht worden. Deze identificeert de auto: kloppen de papieren bij de auto? In bijzondere gevallen volgt een technische keuring. Komt de auto door deze keuring, dan mag de auto in principe in Nederland de weg op. Je mag er echter nog niet mee rijden, want je hebt nog een Nederlands kenteken nodig en dat krijg je pas als de verschuldigde aanschafbelasting (BPM) is betaald.

Man met laptop aan het werk

Voor een gebruikte auto hoef je niet de volledige BPM te betalen, maar hoeveel je dan wel moet betalen kan op drie verschillende manieren worden bepaald: namelijk met een forfaitaire tabel, een koerslijst of een taxatierapport.
Na de BPM-aangifte ontvang je via de mail een betaalbericht van de Belastingdienst, om de verschuldigde aanschafbelasting te betalen.
Lees meer over importeren en BPM bij de Belastingdienst.

Man met laptop

Zodra de betaling binnen is bij de Belastingdienst, meldt de Belastingdienst aan de RDW dat het kenteken mag worden afgegeven. De RDW zendt het kentekenbewijs vervolgens naar jou toe. Met jouw kentekenbewijs kun je vervolgens kentekenplaten laten maken en dan mag je eindelijk de weg op. Dit hele proces kan enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen.

Man met laptop

De Belastingdienst kan nog tot 5 jaar na invoering van de auto een correctie uitvoeren op de BPM-berekening. Dat kan eventueel leiden tot een naheffing. De naheffing wordt berekend aan de eerste eigenaar in Nederland. Ook als je de auto inmiddels niet meer in bezit heeft, kun je dus aangeslagen worden.

Man met laptop

Kosten

Deze kosten komen bovenop de aanschafprijs van de auto. Dus reken ze mee in de totale aanschafprijs.

1.

Om de auto van Duitsland naar Nederland te mogen rijden, heb je een tijdelijk kenteken nodig.
Een 5-daags kenteken plus WA verzekering, kost +/- € 200 ,-

2.

Na invoer moet je aanschafbelasting betalen: de BPM. Het bedrag verschilt afhankelijk van leeftijd en type auto. Voorbeeld: voor een gangbare middenklasse-auto van 3 jaar oud (uit 2015), bv een Volkswagen Golf diesel geldt in 2018 een tarief van +/- € 2.350,-

3.

De identificatie door RDW en de tenaamstelling kosten +/- € 110,-
Voor de productie van de kentekenplaten kun je rekenen op +/- €39,50

Auto importeren van A tot Z

Auto importeren uit Duitsland, Amerika of Frankrijk? Arnoud Ruesink van autobedrijf Ruesink is gespecialiseerd in het importeren van buitenlandse auto’s en vertelt daar in onderstaande Youtube video alles over.

Zoek een BOVAG-bedrijf in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.