Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Lange levertijd op een leaseauto? Zo los je dat op

Lange levertijd op een leaseauto? Zo los je dat op

Een nieuwe leaseauto voor een werknemer of voor jezelf uitzoeken, dat is altijd leuk. Maar wanneer je na het selecteren geconfronteerd wordt met een lange(re) levertijd van een leaseauto, dan is dat een domper op de vreugde. Want soms is de vraag naar leaseauto’s op sommige piekmomenten groter dan het aanbod. Zo lopen de levertijden bij hybride en elektrische auto’s vaak aan het eind van het kalenderjaar op, omdat de fiscale regels invloed hebben op de levertijd. Dat kan ook gebeuren na de introductie van een nieuw model, waarbij deze nog niet direct geleverd kan worden. Of wanneer je opties wilt hebben bij een leaseauto. Gelukkig zijn er bij het oplopen van de levertijd op een leaseauto betrouwbare, snelle en betaalbare oplossingen. Welke dat zijn, dat lees je in dit artikel.

achterkant zwarte en witte auto

Lange levertijd van een leaseauto? Huur een auto  

Heeft jouw nieuwe leaseauto een langere levertijd? En is de huidige auto al verkocht of ingeruild? Kortom, duurt de afleverdatum van een nieuwe leaseauto langer dan je verwachtte? Kies dan voor een huurauto. Daarmee beschik je over flexibiliteit omdat je de huurauto per (dag)deel, week of per maand kunt huren. Het contract kun je daarbij direct opzeggen, bijvoorbeeld wanneer de leaseauto al eerder of misschien wel wat later geleverd wordt. Een huurauto is trouwens veel betaalbaarder dan je misschien zult denken.

Huurauto eenvoudig omwisselen 

Bij huurauto’s zijn veel verschillende types en modellen beschikbaar, zo vind je er altijd één die is afgestemd is op jouw wensen en behoefte. Groot of klein, met een hogere instap of handig voor transport. Huurauto’s zijn nieuw of jong en daardoor altijd veilig. En heb je ander wensen voor je huurauto? Dan wissel je deze eenvoudig weer om voor een auto die meer afgestemd is op jouw wensen, bij een bijzondere gelegenheid of een auto met een lagere bijtelling. De administratieve afhandeling voor het omwisselen is heel eenvoudig.

Dertig dagen of meer een auto huren? Kies dan voor shortlease 

Een andere optie om een auto voor een kortere tijd te huren, is shortlease. Hierbij ga je een huurovereenkomst aan voor ten minste 30 dagen. Shortlease is daardoor interessant voor iedereen die dertig dagen of langer een auto nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er levertijd op een leaseauto zit. Shortlease is tegenover huur betrekkelijk goedkoop. Dat wil zeggen dat je per dag minder betaalt dan wanneer je een auto voor bijvoorbeeld één dag of één week zou huren.

De voordelen van shortlease zijn daarnaast dat het contract na een maand (gratis) opzegbaar is. Wordt de auto zakelijk gebruikt? Dan is een lagere bijtelling op voorraadauto’s soms mogelijk. De looptijd staat niet vast en vaak bestaat de mogelijkheid om dezelfde dag nog te gaan rijden.

Kies voor de zekerheid van een BOVAG-verhuurbedrijf 

Wil je een auto huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. In bijna elke plaats is er wel een verhuurbedrijf of verhuurpunt dat lid is van BOVAG. Soms is dat een onderdeel van een bekende keten, soms is het een zelfstandige onderneming of een onderdeel van een BOVAG-autobedrijf.

Bij alle BOVAG-verhuurbedrijven heb je de keuze uit een groot aanbod van voertuigen. Alle auto’s zijn nieuw of jong en goed onderhouden, dus daarmee kun je gegarandeerd veilig op weg. BOVAG is een keurmerk en betekent dat zowel het bedrijf als de huurauto’s voldoen aan kwaliteitseisen. De naleving van deze eisen wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Daardoor rij je gegarandeerd in een veilige, betrouwbare auto die bovendien van binnen en van buiten voldoet aan alle hygiënemaatregelen.

De kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij het BOVAG-verhuurbedrijf voorop. Je krijgt daarbij altijd een heldere huurovereenkomst. Zo heb je geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn? Dan helpen we je graag.

Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.