Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Op de camping

Op de camping

Na het inchecken op de camping krijg je een mooie plek toegewezen of met een beetje geluk mag je er zelf eentje uitkiezen. Met deze tips staat je caravan of vouwwagen binnen de kortste keren als een huis.

Koppel voor camper

Caravan waterpas zetten

  • Horizontaal stellen begint in de breedterichting, met de caravan-as. Door een waterpasje te gebruiken zie je meteen welk wiel een beetje omhoog moet om de caravan goed horizontaal te krijgen. Dit doe je niet met de uitdraaisteunen want daarmee beschadig je mogelijk de caravanbodem. Zet één wiel bijvoorbeeld op een plankje om de caravan waterpas te krijgen. Daar zijn ook handige apparaatjes voor.
  • In de lengterichting stel je de caravan waterpas door het neuswiel hoger of lager te draaien.
  • Staat je caravan helemaal waterpas, dan fixeer je die positie door de caravanpootjes uit te draaien.

CEE-stekker

Je hebt een kabel nodig om de caravan aan het stroomnet aan te sluiten. Voor 230 Volt worden CEE-aansluitingen gebruikt, herkenbaar aan de blauwe stopcontacten. Je hebt dus ook een kabel nodig met blauwe CEE-stekkers; 30 meter kabel is ruim voldoende voor de meeste situaties. Heeft de camping een normaal stopcontact, dan heb je een verloopkabel nodig. Sowieso handig om die standaard aan boord te hebben.

Kampeerideeën

1.

Maak de tentrail van je caravan schoon met een doekje en spuit er wat siliconenspray in. Zo schuif je de voortent er soepel in.

2.

De meeste voortenten hebben uitritsbare zij- en voorwanden, zodat je je voortent ook als luifel kunt gebruiken. Er zijn ook speciale reisluifels. Die berg je superklein op en ze staan in een paar minuten. Handig voor erbij.

3.

Gebruik die uitdraaisteunen niet als krik, want dan beschadig je de vloerplaat van de caravan. Vast is vast. Onder de caravanpootjes kun je plankjes leggen, zodat ze niet wegzakken in de zachte bodem. Als de caravan op een helling staat, zet je de caravanwielen vast met speciale keggen. Daarna kan de handrem eraf, zodat hij niet tegen na een paar vakantieweken tegen de remvoering blijft plakken.

4.

Matthijs: "Ik was dat gehannes met die wiggen eigenlijk wel zat, bij het waterpas zetten van de caravan. Van mijn vrouw heb ik een leveller gekregen: nu draai ik een van de caravanwielen gewoon omhoog met een accuschroefboormachine tot de caravan waterpas staat."

Vind een BOVAG kampeervakman in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.