Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Wie betaalt wat bij autoruitschade?

Wie betaalt wat bij autoruitschade?

Het is vervelend om schade aan jouw auto te hebben, zeker wanneer het om autoruitschade gaat. Afhankelijk van de grootte en het type van de schade kun je ervoor kiezen om de autoruit te laten repareren of om deze te laten vervangen. Een specialist van een ruitschade herstelbedrijf is gekwalificeerd om alle soorten ruitschade te kunnen beoordelen en kan je de beste oplossing adviseren. Na reparatie of vervanging kun je weer veilig de weg op. Het herstel van autoruitschade is vaak betaalbaarder dan je denkt, waarbij je in sommige gevallen recht hebt op een uitkering of een vergoeding van je verzekeraar. Hoe dat werkt en wie deze aanvraag voor je doet lees je in dit artikel.

Man die autoruit maakt

Autoruitschade en de verzekering

Wanneer je autoruitschade hebt, dan kun je in aanmerking komen voor een uitkering van jouw verzekeraar. Dit is afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Heb je een WA-verzekering? Dan is ruitschade helaas niet gedekt. Om in aanmerking te komen voor een uitkering bij autoruitschade zijn er twee soorten verzekeringen die de schade dekken. Wanneer je een beperkte casco dekking (WA+ verzekering) of een allrisk-verzekering hebt afgesloten, dan is de kans groot dat ook kleine autoruitschade door je verzekering volledig of grotendeels vergoed wordt. Deze vergoeding geldt overigens ook voor autoruitschade die ontstaan is door vandalisme of bij natuurschade. Maar is de ruitschade ontstaan door een ongeval? Dan vergoedt een beperkte cascoverzekering niets.

Voorwaarden verschillen per verzekeraar

Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars uitkeren bij schade aan een zonnedak, panoramadak of het glas van je koplampen. Ook krassen in een autoruit worden niet altijd gedekt volgens de voorwaarden. En houdt er rekening mee dat veel verzekeraars een eigen risico berekenen wanneer een autoruit vervangen moet worden. Dit is afhankelijk van hun voorwaarden. Bekijk hiervoor de voorwaarden van je verzekering of kom langs bij jouw BOVAG-ruitschade herstelbedrijf. Zij kunnen je hierover informeren.

Man met kitpistool

Afhandelen schade met verzekering

De administratieve afhandeling bij autoruitschade kun je overlaten aan jouw BOVAG-ruitschadeherstelbedrijf. Zij verzorgen de melding voor je, maken een taxatie wanneer de verzekeraar daarom vraagt en verrekenen een eventuele uitkering van de verzekeraar met je. Dit kunnen ze doen omdat ze afspraken hebben met verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Bovendien wordt een BOVAG-ruitschadeherstelbedrijf altijd erkend door jouw verzekeraar. Door deze samenwerking bespaar jij tijd en ben je sneller weer op weg.

Kies voor een BOVAG-ruitschadeherstelbedrijf

Wil je de autoruitschade aan jouw auto vakkundig en professioneel laten herstellen? Kies dan voor de zekerheid van een BOVAG-ruitschadeherstelbedrijf. Daarmee ben je gegarandeerd van kwalitatief schadeherstel van je autoruit. Een BOVAG-aansloten bedrijf staat namelijk voor vakmanschap, hanteert strenge normen en houdt toezicht op kennis van schadeherstel. Je krijgt bovendien vier jaar garantie op het schadeherstel of de vervanging van de autoruit.

Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.