Keuzehulp tweedehands auto

U bent van plan een tweedehands auto te kopen. U bent zich aan het oriënteren op het aanbod van occasions. U vraag zich daarbij vast van alles af. Waar moet ik op letten bij het kopen van een occasion? Wat kost een goede tweedehands auto? Wordt het benzine, LPG, diesel of een elektrische auto?

Checklist voor de proefrit

Waar moet u op letten bij de proefrit met een tweedehands auto? Met onze checklist haalt u alles uit uw proefrit. 

Heeft u een proefrit gemaakt, laat dan de rij-indrukken een nachtje bezinken. Overleg met de verkoper en beslis een dag later pas of de auto ‘het’ is. 
Deze checklist bevat een aantal vuistregels voor uw proefrit: 
 
De checklist is zeker niet uitputtend en bedoeld als hulpmiddel. Over het belangrijkste kunnen we kort zijn: slaap er in alle gevallen een nachtje over.
 

Een occasion met BOVAG Garantie

Zorgeloos autorijden met Helder

In plaats van een occasion kopen, kunt u ook een tweedehandsauto leasen. Privé leasen van een auto kan met het autoabonnement van Helder. Dit abonnement werkt anders dan een normaal leasecontract, waar u vaak een langjarige periode financieel aan vast zit. Met het autoabonnement van Helder heeft u geen last van kleine lettertjes en lange temijnen; u kunt al na 12 weken uw abonnement kosteloos opzeggen. Bovendien biedt Helder een echte car coach die op basis van uw wensen en eisen de perfecte gebruikte (of nieuwe) auto zoekt bij aangesloten BOVAG-bedrijven bij u in de regio. U rijdt vervolgens gegarandeerd zorgeloos voor een vast bedrag per maand, inclusief onderhoud- en reparatiekosten bij schade. De enige extra kosten zijn die van de brandstof.

Meer over het kopen van gebruikte auto's