Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Info
  4. >
  5. Auto
  6. >
  7. Het vervangen van auto-onderdelen

Het vervangen van auto-onderdelen

Terug

Een ruitenwisser vervangen of een spiegel laten repareren is vaak zo gebeurd. Maar wat als er grotere auto-onderdelen vervangen moeten worden? De versnellingsbak of de motor, bijvoorbeeld? Je hebt dan de keuze om het onderdeel te vervangen of te laten reviseren. Laat je het vervangen, dan kun je kiezen tussen een merkgebonden, origineel fabrieksonderdeel of een universeel onderdeel. Welke optie het best bij je past, hangt af van je portemonnee, het onderdeel dat vervangen moet worden en jouw persoonlijke voorkeur. Laat je uitgebreid adviseren door de specialisten bij een BOVAG-autobedrijf.


Reviseren in plaats van vervangen

Gaat er een groot, belangrijk onderdeel van jouw auto kapot, informeer dan eens naar de mogelijkheden van revisie. Het vervangen van een groot auto-onderdeel kost doorgaans veel geld. Door het te laten reviseren kun je flink besparen. Je geeft het onderdeel zo een tweede leven. Revisie is duurzaam en bij een BOVAG-revisiebedrijf kun je rekenen op BOVAG Revisiegarantie. Je krijgt de kwaliteit van nieuwe onderdelen, tegen een fractie van de kosten.

Lees meer over revisie en bekijk de video


Techneutentaal

Je weet dat er een onderdeel van jouw auto vervangen moet worden, maar begrijp je ook wat er echt aan de hand is? En snap je wat de monteur precies met je auto gaat doen? Soms is het net Russisch wat je te horen krijgt. Daarom hebben we een handige tool voor je ontwikkeld: Techneutentaal. Dat praat een stuk makkelijker en zorgt achteraf voor een begrijpelijke rekening.

Naar Techneutentaal


De zekerheid van het BOVAG-autobedrijf

Als er een groot auto-onderdeel vervangen moet worden, is het belangrijk dat het professioneel gebeurt. Kies daarom altijd voor een BOVAG-autobedrijf. Dan weet je zeker dat jouw auto in goede handen is. Ook kun je rekenen op BOVAG Garantie op het vervangen onderdeel. Kies je voor revisie, dan kun je terecht bij gespecialiseerde BOVAG-revisiebedrijven.


Goed onderhoud voorkomt problemen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat je jouw auto op tijd wegbrengt voor het noodzakelijke onderhoud. En vergeet daarbij niet: APK is geen onderhoud. Rijd dus liever niet van APK naar APK, maar breng jouw auto ook tussendoor naar jouw BOVAG-autobedrijf. Zo voorkom je problemen, rijd je veilig en ben je uiteindelijk goedkoper uit. Een ingrijpende reparatie door achterstallig onderhoud kost namelijk veel meer geld. Houd je aan de richtlijnen en laat de auto onderhouden volgens het boekje, dan loop je minder snel tegen problemen aan.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.