Bovag logo
 1. HOME
 2. >
 3. Info
 4. >
 5. Fiets
 6. >
 7. Wat voor soort fiets is een high-speed e-bike?

Wat voor soort fiets is een high-speed e-bike?

Terug

Een high speed e-bike (of speed pedelec) is een e-bike waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/u maar pas bij 45 km/u. Een extra snelle elektrische fiets dus. Volgens de wet vallen speed pedelecs in de categorie bromfietsen. Dat betekent dat voor de high-speed e-bike dezelfde regels gelden als voor een bromfiets.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN HIGH SPEED E-BIKE EN EEN SPEED PEDELEC

De termen high-speed e-bike en speed pedelec worden vaak door elkaar heen gebruikt. Ze betekenen allebei hetzelfde: een snelle elektrische fiets die trapondersteuning biedt tot 45 km/u.

HOE HARD MAG JE RIJDEN OP EEN SNELLE ELEKTRISCHE FIETS?

Omdat een high speed e-bike goedgekeurd is als snorfiets mag je er als berijder net zo hard op rijden als op een snorfiets: 45 km/u. Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht. Net als een geel in plaats van een blauw kentekenplaatje.

Naast de snelheid van 45 km/u gelden voor de speed pedelec de onderstaande regels:

>> Als berijder moet je:

 • tenminste 16 jaar oud zijn
 • een AM- of B-rijbewijs hebben
 • WA-verzekerd zijn
 • op het fiets- / bromfietspad of op de rijbaan rijden
 • niet harder rijden dan 45 km/u
 • een helm dragen
 • een geel kentekenplaatje op de fiets hebben

EEN HIGH-SPEED E-BIKE, IDEAAL VOOR WOON-WERKVERKEER

Een high-speed e-bike is een ideale fiets voor woon-werkverkeer. Je fietst er snel, soepel en zonder zweetdruppels mee naar je werkplek. En op het moment dat je 45km/u mag rijden ben je er nog sneller. Woon je 30 kilometer of minder bij je werk vandaan, dan kan de speed pedelec een goed alternatief zijn voor de auto. Het is duurzaam, gezond en een oplossing voor file- en parkeerproblemen.

Informeer eens bij een BOVAG-fietsbedrijf naar de modellen en maak een proefrit om te ervaren hoe een speed pedelec rijdt.

PROEFRIJDEN OP EEN SNELLE ELEKTRISCHE FIETS

Nieuwsgierig naar de high-speed e-bike? Informeer bij een BOVAG-fietsbedrijf bij jou in de buurt eens naar het maken van een proefrit. De BOVAG-expert kan je uitgebreid adviseren en uitleggen hoe je het best kunt rijden op de speed pedelec. Lees hier meer over het kiezen van de juiste (snelle) elektrische fiets en het lijstje tips voor de proefrit. Wil je meer dan een proefrit? Huur dan eens een speed pedelec voor één of meerdere dagen bij een BOVAG-fietsverhuurbedrijf.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.