Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. De rekening

De rekening

Autoschade? Autopech? Tijd voor APK of een onderhoudsbeurt? Iedere autobezitter krijgt te maken met de garage. En dus ook met de garagerekening. Die kan soms vraagtekens oproepen. Want wat staat er nu precies op de garagerekening? En hoe voorkom je verrassingen? We hebben belangrijke zaken voor jou op een rij gezet, zodat je voortaan met een gerust hart jouw auto wegbrengt.

Brievenbus

Welke soorten autobedrijven zijn er?

Bekijk alle veelgestelde vragen

De merkdealer is verbonden aan een automerk en gespecialiseerd in dat merk. Hij maakt meestal gebruik van originele onderdelen. De merkspecialist is een bedrijf gespecialiseerd onderhoud en reparatie van in één merk. Ze zijn allebei in principe lid van BOVAG.

De merkdealer is verbonden aan een automerk en gespecialiseerd in dat merk. Hij maakt meestal gebruik van originele onderdelen. De merkspecialist is een bedrijf gespecialiseerd onderhoud en reparatie van in één merk. Ze zijn allebei in principe lid van BOVAG.

BOVAG-garage

Welk merk je ook rijdt, je kunt altijd terecht bij een BOVAG-garage. Er zijn meer dan 6000 BOVAG-autobedrijven door het hele land, dus er is er altijd wel een in de buurt. Is een garage aangesloten bij BOVAG, dan kun je er zeker van zijn dat er goed opgeleide professionals werken. Je auto is dus in goede handen. Ook fijn om te weten: BOVAG-garages werken bij reparatie en onderhoud volgens de voorschriften van autofabrikanten en maken duidelijke afspraken met jou. Zo wordt de rekening geen onaangename verrassing.

AfsprakenGarantieVoorwaarden

Auto-onderhoud, hoe vaak en waarom?

Hoe vaak moet jouw auto naar de garage? Dat staat in het instructieboekje en scheelt nogal per model. De meeste nieuwe auto’s geven een melding op het dashboard als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Bij een kleine beurt ververst de monteur onder meer de olie, vervangt het filter en kijkt naar onderdelen als remmen, uitlaat, accu en lichten. Bij een grote beurt worden onder meer ook het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd. Bovendien krijgen de remmen een schoonmaakbeurt en worden bougies , lucht- en brandstoffilters vervangen. Zorg ervoor dat je tussen beurten door regelmatig je banden, verlichting, oliepeil en je koel- en ruitenwisservloeistof controleert.

Auto's in werkplaats

Voorkom verrassingen

Een garagerekening kan soms hoger uitvallen dan je dacht. Daarom is het goed om van te voren duidelijke afspraken te maken.

1.

Spreek de werkzaamheden goed door. Het liefst met de monteur zelf.

2.

Spreek een prijs af en vraag of de garage jou belt als het bedrag hoger uitvalt.

3.

Vraag of de verrichte werkzaamheden op de factuur gezet kunnen worden.

4.

Als een onderdeel vervangen is, vraag dan gerust waarom.

Wat staat er op de garagerekening?

Wat is een bobine en waarom moest die vervangen worden? Waar zit de zuigerveer in mijn auto eigenlijk? Voor sommige mensen is de garagerekening net Russisch. Er staan veel technische termen op die soms wel wat toelichting kunnen gebruiken. Daarom hebben we de handige tool Techneutentaal voor jou ontwikkeld. Techneutentaal legt in duidelijke taal onderdelen, onderwerpen en afkortingen uit. Dat praat een stuk makkelijker.

Naar Techneutentaal

Rekening

APK, waarom en wanneer?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van je auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. De APK wordt gedaan door een gediplomeerd keurmeester en duurt ongeveer een half uur. Na de keuring bepaalt de keurmeester of je auto is goedgekeurd of afgekeurd.

Belangrijk om te weten: een auto met een geldige APK is niet gegarandeerd goed. De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat je auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK een gebrek ontstaan. De keuring kan door je garagebedrijf wel gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt.

Wanneer APKVideo APK

Je krijgt 6 maanden garantie op onderhoud en reparatie. Ontstaat er binnen de garantietermijn een garantiegebrek, dan wordt dit kosteloos gerepareerd.

Je bent zeker van professionele en goed opgeleide monteurs.

Je krijgt een overzichtelijke, gespecificeerde rekening. Je krijgt heldere voorwaarden zonder kleine lettertjes.

Je kunt bij een eventueel conflict altijd terugvallen op gratis en onpartijdige hulp bij klachten.

Zekerheid van BOVAG

Breng je jouw auto naar een BOVAG-garage voor reparatie of onderhoud? Dan kun je vertrouwen op een aantal vaste zekerheden.

BOVAG garantie

De APK is altijd een momentopname, met focus op veiligheid en milieu. Dit betekent dat de auto op het ene moment in orde kan zijn en zeer kort daarna een gebrek kan vertonen.

De APK is altijd een momentopname, met focus op veiligheid en milieu. Dit betekent dat de auto op het ene moment in orde kan zijn en zeer kort daarna een gebrek kan vertonen.

Zoek een BOVAG-bedrijf

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.