Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Een aanhangwagen onderhouden

Een aanhangwagen onderhouden

Als ondernemer moet je kunnen vertrouwen op je aanhangwagen. Een defecte aanhangwagen kost je in meerdere opzichten geld: niet alleen de onverwachte reparatie, maar ook het plotseling moeten uitstellen van je klus zorgt voor extra kosten. Een regelmatige BOVAG Onderhoudsbeurt verkleint de kans op een technisch mankement en op pech onderweg. Wel zo veilig en efficiënt!

Man in werkplaats sleutelend aan band

Waarom de BOVAG Onderhoudsbeurt voor je aanhangwagen?

De BOVAG Onderhoudsbeurt is een keuring en onderhoudsbeurt ineen. Een gecertificeerde keurmeester controleert alle belangrijke onderdelen van je aanhangwagen, in totaal zo’n 50! Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld je kipper voldoet aan alle wettelijke eisen. Ook voor je VCA-certificering moet je aanhangwagen aantoonbaar goed onder houden zijn. De BOVAG-vakman weet als geen ander dat je als hovenier of aannemer wilt kunnen vertrouwen op je gereedschap, zoals je aanhangwagen.

Indien nodig voert de BOVAG-vakman vervolgens direct onderhoud uit, zodat je snel weer veilig op weg kunt. Voor een professionele onderhoudsbeurt hoef je nooit ver te rijden: met een uitstekende landelijke dekking is de BOVAG-vakman altijd in de buurt. De BOVAG Onderhoudsbeurt biedt je dubbele zekerheid. Niet alleen voorkom je dat je stil komt te staan; ook krijg je garantie op eventuele onderhoudswerkzaamheden.

Wat controleert de BOVAG-vakman?

Tijdens de BOVAG Onderhoudsbeurt wordt de aanhangwagen gecontroleerd op circa 50 punten. De BOVAG-vakman controleert onder andere:

Denk aan onderdelen als de koppeling, de oploopremschokdemper, de stofhoes, de handrem en het neuswiel.

Koppelpunt trekhaak

Checken van onder andere het hang- en sluitwerk, de veiligheidskabel, de zijreflectoren, de kentekenplaatbevestiging, de spatborden en de vloer.

Afgesneden aanhangwagen

Nalopen van (mist)achterlichten, remlicht, richtingaanwijzers, contour- en kentekenverlichting, achteruitrijverlichting, binnenverlichting en de bedrading.

Verlichting aanhangwagen

Controleren van bijvoorbeeld de chassisbouten, bladveren, remkabels, wiellagers en alles wat met de banden te maken heeft.

Man sleutelend aan band as

Keuringsrapport en -Sticker

1.

Na de BOVAG Onderhoudsbeurt ontvang je een overzichtelijke keuringsrapport, waarin je in één oogopslag de noodzakelijke en aanbevolen reparaties terugziet.

2.

Komen er geen gebreken naar voren tijdens de keuring? Zijn noodzakelijke reparaties uitgevoerd? Dan plakt de keurmeester de BOVAG Onderhoudsbeurt-sticker op je aanhangwagen met daarop het jaar van keuring. Dit als bewijs van een goed onderhouden aanhangwagen.

BOVAG Onderhoudsbeurt voor je paardentrailer

De BOVAG-vakman controleert paarden trailers op specifieke punten. Zo checkt hij de vloer, de zijwanden, het klein veehek, de mestlat, de klimlatten van de klep, de binnenlamp en de ventilatie. Ook doet de keurmeester een vochtmeting ten aanzien van de vloer en de zijwanden.

Trailer met paard

BOVAG Onderhoudsbeurt voor je boottrailer

Het BOVAG-bedrijf checkt niet alleen de lier, maar ook de draagkussens of rollensets.

Boot op trailer

Met deze tips blijft je aanhangwagen veilig

1.

Je aanhangwagen is je gereedschap; zorg dat je niet stil komt te staan. Met een regelmatige BOVAG Onderhoudsbeurt houd je je aanhangwagen in top conditie. Voorkom onveilige situaties, gedoe en hoge kosten en laat minimaal één keer per jaar de BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren.

2.

Voorkom een klapband: houd je banden altijd op de juiste spanning en voorkom overbelading. Lange statijden en zware belasting maken je banden poreus waardoor ze sneller verouderen. Houd het veilig en vervang de banden van je aanhangwagen uiterlijk in het zesde levensjaar.

Garantie op reparatie en onderhoud

Uiteraard doet de BOVAG-vakman zijn uiterste best om je aanhangwagen weer in topvorm aan je af te leveren. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed zijn, dan kun je terugvallen op drie maanden garantie op de onderhoudsbeurt of de uitgevoerde reparatie(s). Een prettig idee!

aanhangwagen poster

BOVAG zoekt het uit | Een aanhangwagen onderhouden

Vind een BOVAG aanhangwagenvakman in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.