Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Een motor kopen

Een motor kopen

Een motor kopen is de droom van heel veel Nederlanders. De meeste motorrijders zien een eigen motor als ultiem symbool van vrijheid. Juist daarom is het belangrijk dat je geen zorgen hoeft te hebben over wat je koopt.

Een motor kiezen

Hieronder vind je een aantal punten die je kunt gebruiken om de juiste motor te kiezen. Daarbij gaat het niet over de vraag: waar koop ik hem? Bij BOVAG-motorbedrijven krijg je zekerheid. Je kiest voor een bedrijf met gediplomeerde verkopers en technici, die zich regelmatig laten bijscholen bij BOVAG en fabrikanten. Je kunt er dus ook altijd terecht voor aanvullende vragen, onderhoud en reparaties. Bovendien krijg je ook op gebruikte motoren bijna altijd BOVAG Garantie.

Type motorrijderDe motor van de motorNieuw of gebruiktOpties

Kosten van een motor

Naast de aanschafprijs, betaal je natuurlijk ook wat vaste kosten, zoals de verzekering, motorrijtuigenbelasting, BPM en variabele kosten voor brandstof en onderhoud.

Man in werkplaats met motor

De beste proefrit

Maak altijd een proefrit op een motor voor je hem koopt. Bel tevoren wel even om een afspraak te maken. Met deze tips haal je het meeste uit zo’n test.

1.

Wil je vaak met iemand achterop rijden? Neem diegene mee om het zitcomfort te testen.

2.

Stippel een gevarieerde route uit met meer dan alleen de snelweg. Kies ook voor een stuk in de bebouwde kom, liefst met verschillen in wegdek, drempels et cetera.

3.

Kies niet op de groei. Denk je: deze rijdt nog iets te zwaar of te pittig, maar met meer ervaring lukt het me wel? Een motor moet aansluiten bij jouw rijervaring van vandaag.

4.

Langer testen? Natuurlijk kun je vragen of je nog eens terug kunt komen voor een proefrit, maar denk ook eens aan een weekendje huren. Dan ontdek je nog meer.

BOVAG zoekt het uit!

Je hebt je motorrijbewijs gehaald en bent klaar om de ultieme vorm van vrijheid op de motor te ervaren. Ga je shoppen voor een chopper, een naked bike, een allroad motor of toch die stoere sportmotor? Sebastiaan Bleekemolen zoekt uit waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe motor.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.