Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Je motor verkopen of inruilen

Je motor verkopen of inruilen

Wilt je je motor inruilen voor een ander model? Of juist verkopen, omdat je er minder mee rijdt dan je dacht? Met deze adviezen en tips krijg je de beste prijs of inruildeal voor je oude motor.

Verkopen of inruilen bij een BOVAG-motorbedrijf

Inruilen: een goede deal en keuze uit een groot aanbod van betrouwbare gebruikte motoren met BOVAG Garantie (bij een aankoopprijs van minimaal 35% van de cataloguswaarde en € 3.000,-.

Verkopen: je hebt snel een redelijk bod en zekerheid. En: veel minder rompslomp dan als je hem zelf verkoopt. Je hoeft niet zelf advertenties te plaatsen, kopers te woord staan, proefritten in te plannen of achteraf uitleg te geven of te discussiëren bij onverhoopte misverstanden.

Bij inruil is het logisch dat je naar je vertrouwde BOVAG-motorbedrijf gaat. Daar kun je rekenen op een goede inruildeal of verkoopprijs.

BOVAG-motorbedrijven zoeken

Zelf verkopen

Je kunt natuurlijk je motor ook zelf online te koop aanbieden via een site of app. Let erop dat je naast de verkoop dan ook verantwoordelijk bent voor al het papierwerk, zoals het overdragen van het kentekenbewijs en de vrijwaring.

Motoren

Verkooptips

Deze tips zorgen ervoor dat je motor aantrekkelijker wordt voor kopers.

1.

Opgeruimd en schoon. Haal eventuele persoonlijke bestickering van de motor en zorg dat hij schoon en gewaxt is.

2.

Technische mankementen oplossen. Vervang versleten banden of kapotte verlichting, want ook kleine problemen schrikken af en je blijft er uitleg over geven.

3.

Onderhoud in kaart. Zorg dat je een overzicht hebt van reparaties en onderhoudsbeurten.

De overdracht van uw motor

BOVAG-motorbedrijven regelen bij inkoop alle administratie die komt kijken bij de overdracht. Het enige dat je hoeft te doen, is alle (geldige) papieren meenemen. Verkoop je de motor zelf aan een handelaar of particulier? Dan moet je zelf drie dingen regelen.

Je hebt een geldig en compleet kentekenbewijs nodig bij de verkoop. Op de website van de RDW kun je precies vinden wat je nodig hebt als verkoper. Als je kentekenbewijs niet compleet is, vraag dan bij de RDW een nieuwe aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

kentekenbewijs

Zodra de verkoop rond is, moet het kenteken van de motor op naam van de koper gezet worden. Verkoop je de motor aan een particulier, dan moet de koper dat zelf doen. Dat kan op het postkantoor en online. Als je meegaat, weet je zeker dat de motor niet meer op je naam staat. Je kunt dan meteen het vrijwaringsbewijs meenemen.

kentekenbewijs

Op het moment dat de motor is overgeschreven, krijg je van de koper een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Bewaar het goed, omdat dit bewijst dat de motor niet meer van je is. Je bent dan dus ook niet meer verantwoordelijk voor de verzekering, boetes en BPM.

kentekenbewijs
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.