Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Jouw camper verkopen of inruilen

Jouw camper verkopen of inruilen

Wil je je camper verkopen? Of wil je hem inruilen en bijvoorbeeld overstappen op iets anders of nieuwers? Met deze adviezen en tips krijg je de beste prijs of inruildeal voor jullie oude camper.

Camper

Inruilen
Een goede deal en keuze uit een groot aanbod van nieuwe campers en betrouwbare, goed onderhouden occasions met BOVAG Garantie.

Verkopen
Je hebt snel een redelijk bod en zekerheid. En: veel minder rompslomp dan als je zelf de camper te koop zet. Je hoeft zelf geen advertenties te plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, proefritten in te plannen of achteraf uitleg te geven of te discussiëren bij onverhoopte misverstanden.

Verkopen of inruilen bij een BOVAG-kampeerbedrijf

Bij inruil is het logisch dat je naar je vertrouwde BOVAG-kampeerautobedrijf gaat. Daar kun je rekenen op een goede inruildeal of verkoopprijs.

BOVAG Caravan- & Camperbedrijven zoeken

Zelf verkopen

Je kunt natuurlijk je camper online te koop aanbieden via een site of app. Let erop dat je naast de verkoop dan ook verantwoordelijk bent voor al het papierwerk, zoals het overdragen van het kentekenbewijs en de vrijwaring.

Verkooptips

Het belangrijkste gevoel dat je een potentiële koper wilt geven: in deze camper ga je veel zorgeloze, ontspannen vakanties beleven.

1.

Opgeruimd en schoon
Maak de camper goed schoon en ruim persoonlijke spullen op. Kopers kijken ook in de keukenkastjes.

2.

Smeren en sprayen
Kijk of alle bewegende onderdelen goed gesmeerd zijn, zodat je bijvoorbeeld de uitdraaisteunen gemakkelijk kunt uitdraaien.

3.

Technische mankementen oplossen
Over te oude banden (> zes jaar) of kapotte verlichting blijf je uitleg geven aan kopers. Los dit soort dingen op voor verkoop.

4.

Onderhoud in kaart
Zorg dat je een overzicht hebt van reparaties en BOVAG Onderhoudsbeurten. Dat geeft vertrouwen.

De overdracht van je camper

BOVAG-kampeerbedrijven regelen bij inkoop alle administratie die komt kijken bij de overdracht van je camper. Het enige dat je hoeft te doen, is alle (geldige) papieren meenemen. Verkoop je de camper zelf aan een handelaar of particulier? Dan moet je zelf drie dingen regelen.

Je hebt een geldig en compleet kentekenbewijs nodig bij de verkoop. Op de website van de RDW kun je precies vinden wat je nodig hebt als verkoper. Als je kentekenbewijs niet compleet is, vraag dan bij de RDW een nieuwe aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

Kentekenbewijs

Zodra de verkoop rond is, moet het kenteken van de camper op naam van de koper gezet worden. Verkoop je de camper aan een particulier, dan moet de koper dat zelf doen. Dat kan op het postkantoor. Als je meegaat, weet je zeker dat de camper niet meer op je naam staat. Je kunt dan meteen het vrijwaringsbewijs meenemen.

Op het moment dat de camper is overgeschreven, krijg je van de koper een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Bewaar het goed, omdat dit bewijst dat de camper niet meer van jou is. Je bent dan dus ook niet meer verantwoordelijk voor de verzekering, APK, boetes en wegenbelasting. Wees alert op malafide handelaren, die soms vrijwaringsbewijzen vervalsen.

Zoek een BOVAG-kampeerbedrijf

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.