Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Jouw caravan verkopen of inruilen

Jouw caravan verkopen of inruilen

Wil je je caravan verkopen? Of inruilen voor een nieuw model of een camper? Met deze adviezen en tips krijg je de beste prijs of inruildeal.

Auto met caravan erachter

Inruilen
Een goede deal en keuze uit een groot aanbod van nieuwe caravans, vouwwagens en campers en betrouwbare, goed onderhouden occasions met BOVAG Garantie.

Verkopen
Je hebt snel een redelijk bod en zekerheid. En: veel minder rompslomp dan als je zelf de caravan te koop zet. Je hoeft geen advertenties te plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, proefritten in te plannen of achteraf uitleg te geven of te discussiëren bij onverhoopte misverstanden.

Verkopen of inruilen bij een BOVAG-kampeerbedrijf

Bij inruil is het logisch dat je naar je vertrouwde BOVAG-kampeerbedrijf gaat. Daar kun je rekenen op een goede inruildeal of verkoopprijs.

Zelf verkopen

Je kunt natuurlijk je caravan online te koop aanbieden via een site of app. Let erop dat je naast de verkoop dan ook verantwoordelijk bent voor al het papierwerk, zoals het overdragen van het kentekenbewijs en de vrijwaring.

Verkooptips

1.

Opgeruimd en schoon
Maak de caravangoed schoon en ruim persoonlijke spullen op. Kopers kijken ook in de keukenkastjes.

2.

Smeren en sprayen
Kijk of alle bewegende onderdelen goed gesmeerd zijn, zodat je bijvoorbeeld de uitdraaisteunen gemakkelijk kunt uitdraaien.

3.

Technische mankementen oplossen
Over te oude banden (> zes jaar) of kapotte verlichting blijf je uitleg geven aan kopers. Los dit soort dingen op voor verkoop.

4.

Onderhoud in kaart
Zorg dat je een overzicht hebt van reparaties en BOVAG Onderhoudsbeurten. Dat geeft vertrouwen.

De overdracht van je caravan

BOVAG-kampeerbedrijven regelen bij inkoop alle administratie die komt kijken bij de overdracht van je caravan. Het enige dat je hoeft te doen, is alle (geldige) papieren meenemen. Verkoop je de caravan zelf aan een handelaar of particulier? Dan moet je zelf drie dingen regelen.

Je hebt een geldig en compleet kentekenbewijs nodig bij de verkoop. Op de website van de RDW kun je precies vinden wat je nodig hebt als verkoper. Als je kentekenbewijs niet compleet is, vraag dan bij de RDW een nieuwe aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

Kentekenbewijs

Zodra de verkoop rond is, moet het kenteken van de caravan op naam van de koper gezet worden. Verkoop je je caravan aan een particulier, dan moet de koper dat zelf doen. Dat kan op het postkantoor. Als je meegaat, weet je zeker dat de caravan niet meer op jouw naam staat. Je kunt dan meteen het vrijwaringsbewijs meenemen.

Op het moment dat de caravan is overgeschreven, krijg je van de koper een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Bewaar het goed, omdat dit bewijst dat de camper niet meer van jou is. Je bent dan dus ook niet meer verantwoordelijk voor de verzekering, APK, boetes en wegenbelasting. Wees alert op malafide handelaren, die soms vrijwaringsbewijzen vervalsen.

Zoek een BOVAG-kampeerbedrijf bij jou in de buurt!

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.