Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Schadeherstel aan jouw auto. Welke mogelijkheden heb je?

Schade herstel aan jouw auto. Welke mogelijkheden heb je?

Heeft jouw auto een deuk, een kras in de lak of een kapotte ruit? Of heb je aanrijding gehad, hebben vandalen het op jouw auto gemunt of heb je een stoeprand geraakt? Dat is heel vervelend. Het is belangrijk om de schade door een professioneel schadebedrijf te laten beoordelen. Hoe kun je de schade aan jouw auto laten herstellen, bij wie kun je dat het beste laten doen en hoe werkt het met je autoverzekering? Dat lees je hier.

Man die auto spuit

Laat schade beoordelen

Wanneer je schade aan jouw auto hebt, dan kun je ervoor kiezen om deze laten herstellen. Daarmee voorkom je waardeverlies aan jouw auto bij eventuele verkoop, je voorkomt dat bijvoorbeeld schade aan de lak of bij een ruit verergerd en je hoeft je bij iedere autorit niet te storen aan de cosmetische schade.

Maar naast deze optische schade is het belangrijk dat je zeker weet dat je in een veilige auto verder kunt rijden. Moderne auto’s zijn namelijk steeds complexer geworden en zijn voorzien van vernuftige autorijhulpsystemen. Het is belangrijk dat je op deze hulpmiddelen kunt blijven vertrouwen. Ga daarom altijd naar een erkend schadeherstelbedrijf. Zij kunnen de schade aan jouw auto met specialistische apparatuur beoordelen en verhelpen.

Garage of een erkend autoschadeherstelbedrijf

De technieken om jouw auto weer 100% in orde te krijgen na schade worden steeds geavanceerder en moderner. Om autoschade te laten beoordelen en te herstellen kun je bij jouw garage terecht die ook het onderhoud aan jouw auto verzorgd. Maar het onderhouden van een auto is iets anders dan het goed en veilig herstellen van autoschade. Bij schade aan jouw auto kun je daarom beter terecht bij een erkend schadeherstelbedrijf. Zij beschikken over specialistische apparatuur en gekwalificeerd personeel. Bovendien kunnen zij de administratieve afhandeling voor je regelen, omdat zij goede contacten hebben met verzekeraars. Bij autoschade kun je dus beter ervoor kiezen om direct naar een erkend schadeherstelbedrijf te gaan, omdat zij allereerst een betrouwbare beoordeling van de schade en de daarbij horende kosten van het herstel kunnen maken.

Kostenindicatie

Wanneer je een beoordeling en een vrijblijvende kostenindicatie van de schade laat maken bij een erkend schadeherstelbedrijf, dan doorlopen zij de volgende stappen:

1.

Allereerst doen zij een intake door een aantal gegevens aan jou te vragen. Dit kan met foto’s of op locatie. Ook vragen ze hoe de schade ontstaan is;

2.

Ze bekijken de plek van de schade, de lengte van de beschadiging, de diepte van de beschadiging en hoe recent de beschadiging gebeurd is;

3.

Ze overleggen met je of je bij schadeherstel gebruik wilt maken van vervangend vervoer.

4.

Wanneer je ervoor kiest om de schade te laten herstellen, dan bekijken ze samen met jou of je in aanmerking komt voor een vergoeding van jouw verzekering.

Vergoeding verzekering bij autoschade

Erkende schadeherstelbedrijven werken intensief samen met verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Hoewel veel schadeherstelbedrijven een contract hebben met meerdere verzekeraars, kan het zijn dat jouw schadehersteller dat niet heeft en er om die reden niet volledig vergoed gaat worden. Heb je bijvoorbeeld een autoverzekering afgesloten zonder vrije reparatiekeuze? Dan wordt de schade van je auto alleen volledig vergoed wanneer je deze laat repareren bij een schadebedrijf waarmee jouw verzekering een contract heeft. Check daarom altijd eerst je polisvoorwaarden, doe navraag bij jouw BOVAG-schadeherstelbedrijf of bij je verzekeraar. Het telefoonnummer vind je op de groene kaart of polisblad.

Grofweg zijn er drie soorten schadeverzekeringen:

Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die jij met de auto bij een ander maakt. Je bent niet automatisch verzekerd voor vandalisme, dat verschilt per verzekeraar.

auto met schade

Met een WA+ beperkt casco dekking ben je uitgebreider verzekerd. Natuurschade en ruitschade zijn dan meestal meeverzekerd. Schade door vandalisme valt meestal niet onder de dekking van deze autoverzekering.

auto met schade

Met een allrisk-verzekering ben je overal voor verzekerd, dus ook de schade die je zelf veroorzaakt aan jouw eigen auto. Ook worden alle schades door vandalisme vergoed, zoals afgebroken spiegels, lek gestoken banden en krassen in de lak.​

Auto met schade

Kies voor BOVAG-schadeherstelbedrijf

Het herstellen van schade is vaak betaalbaarder dan je denkt. Wil je de schade aan jouw auto vakkundig en professioneel laten beoordelen en herstellen? Kies dan voor de zekerheid en de zorgvuldigheid van een BOVAG-schadeherstelbedrijf. Daarmee ben je gegarandeerd van kwalitatief schadeherstel, waardoor je weer veilig de weg op kunt. Want: een BOVAG-aangesloten bedrijf staat voor vakmanschap, hanteert strenge normen en houdt toezicht op kennis van schadeherstel. Bovendien wordt een BOVAG-schadeherstelbedrijf altijd erkend door jouw verzekeraar en krijg je bovendien vier jaar garantie op het schadeherstel.

Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.