Een snorfiets kopen

Met een snorfiets – ook wel scooter of snorscooter - rijd je veilig en rustig over het fietspad. Je hebt geen last van files en ook parkeerproblemen zijn er zelden. Hoe kies je de bromfiets die het beste bij jou past? Ga naar een BOVAG-scooterbedrijf voor het beste advies.

Wat is een snorfiets?

Van een retro-snorfiets tot een hypermoderne scooter: er zijn heel veel soorten snorfietsen. Voor allemaal geldt: u mag met een snorfiets maximaal 25 km/uur. Een helm is niet verplicht, maar een rijbewijs wel. Er zijn ook scooters die maximaal 45 km/uur mogen, dit zijn bromfietsen. Een bromfiets rijdt op de rijbaan en een helm is verplicht.

Scooters in alle soorten en maten

Ga naar een BOVAG-dealer om de ruime keuze in snorfietsen te bekijken. Er zijn heel veel modellen, kleuren en uitvoeringen. En je kunt alles vragen aan de deskundige, gediplomeerde verkopers. Zij laten zich regelmatig bijscholen bij BOVAG en kennen de laatste ontwikkelingen en trends op scootergebied. 

Een van de belangrijkste keuzes die je bij de aankoop heeft: welk type motor kies ik? Hieronder lees je in vogelvlucht over de verschillen. Wat het beste bij jou past, kun je het beste in de showroom bespreken met de expert. Daar kun je natuurlijk ook een afspraak maken voor een proefrit. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je zorgeloos op pad met BOVAG Garantie.
 

Terug

Elektrisch

Een e-scooter wordt elektrisch aangedreven. Je laadt de elektrische snorfiets op aan het stopcontact. Er is geen directe uitstoot en de motor is zeer stil. De motor vraagt ook relatief weinig onderhoud. Natuurlijk is het wel slim om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen. Dan checkt de technicus onder andere de remmen en banden en de software krijgt een update. Lees alles over het kopen en hebben van een e-scooter.
Terug

Viertakt

 Een viertaktmotor rijdt op gewone EURO 95 benzine. Hoe hoog het verbruik is, verschilt per type bromfiets en natuurlijk de rijstijl. Ook het geluid dat de motor maakt en de uitstoot hangen af van het precieze type motor.

Net als alle scooters, zorgt goed onderhoud ervoor dat de snorfiets zo zuinig mogelijk rijdt en lang meegaat. BOVAG raadt aan om elk jaar een onderhoudsbeurt te laten doen. Dan is de scootertechnicus er op tijd bij om bijvoorbeeld het oliefilter te vervangen of de kleppen bij te stellen.
Terug

Tweetakt

Een 2-takt-bromfiets heeft een motor die wordt aangedreven door een zogenaamde mengsmering van benzine en olie. Bij sommige modellen vul je de olie zelf bij in een aparte tank, bij andere kun je alleen tanken bij stations met een mengsmering- of brommixpomp. Tweetaktmotoren zie je nauwelijks meer bij nieuwe bromfietsen voor woon-/werkverkeer, maar wel bij modellen voor de brommercross en natuurlijk bij gebruikte modellen. De motor hoor je duidelijk en er is meer uitstoot dan bij een viertaktmotor.

Checklist

Twijfel je over verschillende modellen? Met deze vier vragen kom je dichter bij jouw favoriete model. Gebruik ze voor jouw online zoektocht of neem ze mee naar de dealer voor goed advies op maat.

 • 1.

  Wat ga je ermee doen? 
  Is de snorfiets voor woon-werkverkeer? Bij intensief gebruik is het heel belangrijk dat alle onderdelen afgestemd zijn op het Nederlandse verkeer en klimaat.

 • 2.

  Hoe zuinig moet ’ie zijn?
  De e-scooter is steeds populairder, maar ook bij benzinemodellen zijn er verschillen in verbruik. Jouw dealer wijst je de weg naar de zuinigste modellen.

 • 3.

  Wat is jouw onderhoudsbudget?
  Zeker bij gebruikte snorfietsen kun je bij het ene model meer reparaties verwachten dan bij het andere. Reken ook vast de jaarlijkse onderhoudsbeurt mee.

 • 4.

  Later weer verkopen?
  Vergroot de waardevastheid en kies voor een degelijke, duurzaam model van weerbestendige materialen. En voor slimme opties als een gangbare kleur, een buddyseat en GPS-tracking.

Wat kost een snorfiets?

Er is voor elk budget een scooter. De verkoper kan bovendien de belangrijkste bijkomende kosten met je in kaart brengen. Bijvoorbeeld door te kijken naar de verschillen in brandstofverbruik en de gebruikelijke kosten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt en veelvoorkomende reparaties. Voor jongeren heeft het NIBUD informatie over de kosten van een scooter.