Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Een bromfiets kopen

Een bromfiets kopen

Met een bromfiets verplaats je je snel en gemakkelijk in het verkeer. Je hebt geen last van files en ook parkeerproblemen zijn er zelden. Hoe kies je de bromfiets die het beste bij jou past? Ga naar een BOVAG-scooterbedrijf voor het beste advies.

Twee mannen schudden elkaar de hand in bromfiets dealership

Wat is een bromfiets?

Er zijn allerlei soorten tweewielers met een motor die passen in de categorie ‘bromfiets’. De belangrijkste is natuurlijk de scooter. Voor alle bromfietsen geldt: ze mogen maximaal 45 km/uur. Een helm en rijbewijs zijn verplicht. Bromfietsen moeten op de rijbaan, tenzij er een speciaal bord is voor een brom- en fietspad. Er zijn ook scooters die maximaal 25 km/uur mogen, dit zijn snorfietsen. Een snorfiets rijdt op het fietspad en een helm is verplicht.

bromfiets helmen

Scooters in alle soorten en maten

Scooters bekijken bij een BOVAG-dealer is een feestje, want er zijn heel veel modellen, kleuren en uitvoeringen. En de deskundige, gediplomeerde verkopers en technici zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends. Zij laten zich regelmatig bijscholen.

Een van de belangrijkste afwegingen bij de aankoop is het type motor. Hieronder lees je in vogelvlucht over de verschillen. Wat het beste bij je past, kun je het beste in de showroom bespreken met de expert. Daar kun je natuurlijk ook een afspraak maken voor een proefrit. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je zorgeloos op pad met BOVAG Garantie.

ElektrischViertaktTweetakt

Checklist

Twijfel je over verschillende modellen? Met deze vier vragen kom je dichter bij jouw favoriete model. Gebruik ze voor je online zoektocht of neem ze mee naar de dealer voor goed advies op maat.

1.

Wat ga je ermee doen? Is de bromfiets voor woon-werkverkeer? Bij intensief gebruik is het heel belangrijk dat alle onderdelen afgestemd zijn op het Nederlandse verkeer en klimaat.

2.

Hoe zuinig moet ’ie zijn? De e-scooter is steeds populairder, maar ook bij benzinemodellen zijn er verschillen in verbruik. Je dealer wijst je de weg naar de zuinigste modellen.

3.

Wat is je onderhoudsbudget? Zeker bij gebruikte bromfietsen kun je bij het ene model meer reparaties verwachten dan bij het andere. Reken ook vast de jaarlijkse onderhoudsbeurt mee.

4.

Later weer verkopen? De waardevastheid van je scooter hangt af van zaken zoals de weerbestendigheid van de materialen. Ook slim: een gangbare kleur en opties als een buddyseat en GPS-tracking.

Wat kost een bromfiets?

Hoeveel een bromfiets kost, is heel afhankelijk van de keuzes die je maakt bij de aanschaf. Een BOVAG-scooterdealer helpt om die kosten in zicht te brengen. Bijvoorbeeld door ook de verschillen in brandstofverbruik, onderhoudsbeurten en veelvoorkomende reparaties te bespreken.

Meisje op bromfiets

Twaalf maanden BOVAG Garantie op de aanschaf, vanaf een aankoopprijs van minimaal 50% van de cataloguswaarde.

Betrouwbare, deskundige verkopers en scooter-technici die zich regelmatig laten bijscholen.

BOVAG-bedrijven hebben de beste verkoopvoorwaarden, opgesteld met de Consumentenbond en de ANWB. Eventuele misverstanden worden keurig opgelost en je kunt rekenen op hulp bij klachten.

De zekerheid van BOVAG

Bij een BOVAG-bedrijf ben je in goede handen voor de aanschaf van een bromfiets.

Zoek een BOVAG-bromfietsbedrijf in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.