Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Een snorfiets kopen

Een snorfiets kopen

Met een snorfiets – ook wel scooter of snorscooter - rijd je veilig en rustig over het fietspad. Je hebt geen last van files en ook parkeerproblemen zijn er zelden. Hoe kies je de bromfiets die het beste bij jou past? Ga naar een BOVAG-scooterbedrijf voor het beste advies.

Twee mannen schudden elkaar de hand in dealership

Wat is een snorfiets?

Van een retro-snorfiets tot een hypermoderne scooter: er zijn heel veel soorten snorfietsen. Voor allemaal geldt: u mag met een snorfiets maximaal 25 km/uur. Een helm is niet verplicht, maar een rijbewijs wel. Er zijn ook scooters die maximaal 45 km/uur mogen, dit zijn bromfietsen. Een bromfiets rijdt op de rijbaan en een helm is verplicht.

Snorfiets

Scooters in alle soorten en maten

Ga naar een BOVAG-dealer om de ruime keuze in snorfietsen te bekijken. Er zijn heel veel modellen, kleuren en uitvoeringen. En je kunt alles vragen aan de deskundige, gediplomeerde verkopers. Zij laten zich regelmatig bijscholen bij BOVAG en kennen de laatste ontwikkelingen en trends op scootergebied.

Een van de belangrijkste keuzes die je bij de aankoop heeft: welk type motor kies ik? Hieronder lees je in vogelvlucht over de verschillen. Wat het beste bij jou past, kun je het beste in de showroom bespreken met de expert. Daar kun je natuurlijk ook een afspraak maken voor een proefrit. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je zorgeloos op pad met BOVAG Garantie.

ElektrischViertaktTweetakt

Checklist

Twijfel je over verschillende modellen? Met deze vier vragen kom je dichter bij jouw favoriete model. Gebruik ze voor je online zoektocht of neem ze mee naar de dealer voor goed advies op maat.

1.

Wat ga je ermee doen? Is de snorfiets voor woon-werkverkeer? Bij intensief gebruik is het heel belangrijk dat alle onderdelen afgestemd zijn op het Nederlandse verkeer en klimaat.

2.

Hoe zuinig moet ’ie zijn?
De e-scooter is steeds populairder, maar ook bij benzinemodellen zijn er verschillen in verbruik. Je dealer wijst je de weg naar de zuinigste modellen.

3.

Wat is je onderhoudsbudget?
Zeker bij gebruikte snorfietsen kun je bij het ene model meer reparaties verwachten dan bij het andere. Reken ook vast de jaarlijkse onderhoudsbeurt mee.


4.

Later weer verkopen?
Vergroot de waardevastheid en kies voor een degelijke, duurzaam model van weerbestendige materialen. En voor slimme opties als een gangbare kleur, een buddyseat en GPS-tracking.

Wat kost een snorfiets?

Er is voor elk budget een scooter. De verkoper kan bovendien de belangrijkste bijkomende kosten met je in kaart brengen. Bijvoorbeeld door te kijken naar de verschillen in brandstofverbruik en de gebruikelijke kosten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt en veelvoorkomende reparaties.

Twee vrouwen op een snorfiets

6 maanden BOVAG Garantie op de aanschaf, vanaf een aankoopprijs van min. 50% van de cataloguswaarde.

3 maanden BOVAG Garantie op reparaties.

Betrouwbare, deskundige verkopers en scooter-technici die zich regelmatig laten bijscholen.

BOVAG-bedrijven hebben de beste verkoopvoorwaarden, opgesteld met de Consumentenbond en de ANWB. Eventuele misverstanden worden keurig opgelost en je kunt rekenen op hulp bij klachten.

De zekerheid van BOVAG

Bij een BOVAG-bedrijf ben je in goede handen voor de aanschaf van een snorfiets.

Zoek naar een BOVAG-snorfietsbedrijf in de buurt

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.