Onderhoud en reparatie van uw caravan, vouwwagen of camper

Tijdens de vakantie wilt u 100% ontspannen. Als uw caravan goed onderhouden is, heeft u daar op de camping geen zorgen over. Het advies is om elke twee jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.

Kampeerders over de BOVAG Onderhoudsbeurt

 

Doe-het-zelf onderhoud

 • 1.

  Check de banden. Vraag aan uw BOVAG Keurmeester welke bandenspanning voor uw situatie ideaal zijn. Lees meer.

 • 2.

  Houd de caravan, vouwwagen of camper schoon. Ga hiervoor naar een speciale wasstraat of wasbox. Lees alle tips.

 • 3.

  Voorkom vochtproblemen. Zorg ook in de stalling dat vocht en schimmels geen kans krijgen. Tap al het water af en ventileer goed.

 • 4.

  Houd rubbers en scharnieren van dakluiken en ramen in goede conditie, door ze schoon te houden en zonodig in te spuiten met siliconenspray.

Reparaties

Laat de schade aan uw caravan, vouwwagen of camper herstellen bij een BOVAG-bedrijf. U kiest dan voor vakmanschap. Bovendien krijgt u zes maanden garantie op de reparatie. Gaat het om een verzekerde schade? Dan geldt die garantie zelfs 24 maanden. Voor deze reparaties en veel meer kunt u bij uw BOVAG-kampeerbedrijf terecht:

Tentdoek

U bent gezellig aan het eten in de voortent en iemand schuift de stoel tegen het doek aan. Dan kan er al snel een scheur of gaatje ontstaan. Zet daarom het meubilair en andere spullen niet te dicht bij het doek. En mocht er toch een scheur of gaatje in het tentdoek zijn ontstaan, neem dan contact op met een BOVAG-bedrijf bij u in de buurt om dit te laten repareren. Lees ook de tips om schade te voorkomen.

De meerwaarde van de BOVAG-vakman

Als u kiest voor onderhoud door een BOVAG-bedrijf, dan kiest u voor zekerheid. Zo krijgt u zes maanden garantie op reparaties aan uw caravan of vouwwagen. Op reparaties aan uw kampeerauto heeft u 3 maanden garantie. Als het om een verzekerde schade gaat bij, is dit zelfs 24 maanden.


U heeft bij een BOVAG-bedrijf bovendien zekerheid over het vakmanschap. Onze leden krijgen regelmatig cursussen bij de fabrikant of BOVAG, dus hun kennis is helemaal up-to-date. Zij delen onderling kennis en kunnen een beroep doen op BOVAG-vakspecialisten. Die weten bijvoorbeeld precies wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van veiligheid en (internationale) internationale wet- en regelgeving.