Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Onderhoud en reparatie van je caravan, vouwwagen of camper

Onderhoud en reparatie van je caravan, vouwwagen of camper

Tijdens de vakantie wil je 100% ontspannen. Als je caravan goed onderhouden is, heb je daar op de camping geen zorgen over. Het advies is om elke twee jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat je zeker weet dat je caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.

Zorgeloze vakantie garantie BOVAG graphic

De keurmeester controleert bijvoorbeeld de remmen en smeert de oplooprem. Ook een bandencheck en vochtmeting zijn ingegrepen.

Je gasinstallatie krijgt speciale aandacht. De gasleidingen worden afgeperst, de kachel helemaal gereinigd en de keurmeester bekijkt het ‘vlambeeld’: zit er bijvoorbeeld genoeg zuurstof in de vlam? Hierna is de veiligheid van je fornuis en kachel weer gewaarborgd.

Om pech en ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om tijdig een onderhoudsbeurt te plannen.

Een goed onderhouden kampeermiddel is ook prettig bij eventuele verkoop. Je investeert met onderhoud in waardevastheid.

BOVAG Onderhoudsbeurt

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt gaan onze gecertificeerde keurmeesters aan de slag met meer dan zestig punten, zodat je caravan, camper of vouwwagen niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan onze strenge comfort- en kwaliteitseisen. Voor de camper is er zowel een algemene onderhoudsbeurt voor de wagen, als een losse opbouwbeurt.

Download de folder

Kampeerders over de BOVAG Onderhoudsbeurt

Doe-het-zelf onderhoud

1.

Check de banden. Vraag aan de BOVAG Keurmeester welke bandenspanning voor jullie situatie ideaal is. Lees meer.

2.

Houd de caravan, vouwwagen of camper schoon. Ga hiervoor naar een speciale wasstraat of wasbox.

3.

Voorkom vochtproblemen. Zorg ook in de stalling dat vocht en schimmels geen kans krijgen. Tap al het water af en ventileer goed.

4.

Houd rubbers en scharnieren van dakluiken en ramen in goede conditie, door ze schoon te houden en zonodig in te spuiten met siliconenspray.

Reparaties

Laat de schade aan je caravan, vouwwagen of camper herstellen bij een BOVAG-kampeerbedrijf. Je kiest dan voor vakmanschap. Bovendien krijg je zes maanden garantie op de reparatie. Gaat het om een verzekerde schade? Dan geldt die garantie zelfs 24 maanden. Voor deze reparaties en veel meer kun je bij een BOVAG-kampeerbedrijf terecht:

Wand of dak beschadigdDak- of wand herstellenSchade aan het interieur herstellen

Tentdoek

Je bent gezellig aan het eten in de voortent en iemand schuift de stoel tegen het doek aan. Dan kan er al snel een scheur of gaatje ontstaan. Zet daarom het meubilair en andere spullen niet te dicht bij het doek. En mocht er toch een scheur of gaatje in het tentdoek zijn ontstaan, neem dan contact op met een BOVAG-kampeerbedrijf bij jou in de buurt om dit te laten repareren. Lees ook de tips om schade te voorkomen.

Tentdoek

De meerwaarde van de BOVAG-vakman

Als je kiest voor onderhoud door een BOVAG-kampeerbedrijf, dan kies je voor zekerheid. Zo krijg je zes maanden garantie op reparaties aan je caravan of vouwwagen. Op reparaties aan je camper heb je 3 maanden garantie. Als het om een verzekerde schade gaat, is dit zelfs 24 maanden.


Je hebt bij een BOVAG-kampeerbedrijf bovendien zekerheid over het vakmanschap. Onze leden krijgen regelmatig cursussen bij de fabrikant of via BOVAG, dus hun kennis is helemaal up-to-date. Zij delen onderling kennis en kunnen een beroep doen op BOVAG-vakspecialisten. Die weten bijvoorbeeld precies wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van veiligheid en (internationale) internationale wet- en regelgeving.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.