Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Ik wil beginnen met autorijden

Ik wil beginnen met autorijden

Met een rijbewijs op zak en een eigen auto voor de deur, ligt de wereld aan je voeten. Maar voor je het roze pasje in je portemonnee kunt stoppen en naar een autobedrijf stapt, valt er nog heel wat te kiezen. Welke rijschool past bij jou? Begin je op je 16,5e al met lessen of wacht je nog even? En wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een auto? BOVAG helpt je graag op weg.

rijinstructeur met leerling in lesauto

Een rijschool kiezen, waar moet je op letten?

Het kiezen van een rijschool is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien ga je voor een goedkope rijschool, een mooie lesauto of een aardige instructeur. Maar vergeet niet om ook over belangrijke dingen als betrouwbaarheid, veiligheid, garantie en kwaliteit na te denken. Kies je voor een rijschool die aangesloten is bij BOVAG, dan weet je zeker dat het daarmee goed zit. Wil je je goed voorbereiden voordat je een rijschool kiest, lees dan ook het thema 'Op weg naar je rijbewijs'. En bekijk ook deze tips over het halen van je rijbewijs.

LessenInstructeurLesovereenkomstVeiligheid

2toDrive, de voordelen van rijles voor je 18e

Je kunt al beginnen met rijlessen als je 16,5 bent. Vanaf je 17e mag je rijexamen doen. Vervolgens mag je samen met een 2toDrive coach de weg op. Eerder beginnen met rijlessen heeft veel voordelen.

1.

Je doet voor je 18e al heel veel rijervaring op. Hoe jonger je bent, hoe sneller je leert.

2.

Een coach (min. 27 jaar en min. 5 jaar rijervaring) heeft een beschermende invloed op jongeren.

3.

In het buitenland heeft 2toDrive tot wel 30% minder ongelukken en overtredingen geleid onder jongeren.

4.

Je vrienden mogen ook met jou en je coach mee in de auto.

Rijbewijs halen met autisme, ADHD of rijangst

Ben je bang om auto te rijden? Heb je faalangst en denk je dat je nooit je rijexamen zult halen? Heb je ADHD of autisme en zou je graag speciale rijlessen volgen? Dan zijn er voor jou goede oplossingen. Er bestaan gespecialiseerde rijscholen en instructeurs die jou kunnen helpen om gewoon je rijbewijs te halen. De weg ernaar toe is misschien iets anders en duurt iets langer, maar straks stap jij vol zelfvertrouwen in de auto.

Autisme/ADHDRijangst

Jouw eerste auto

Een eerste auto moet plezier opleveren en geen kopzorgen. Laat je daarom goed adviseren. Wat past bij je budget? Kies je een nieuwe of een tweedehands auto? Gebruik je je auto elke dag of alleen maar af en toe? Hoe zit het met autoverzekeringen, wegenbelasting en onderhoud? Er komt veel kijken bij een eerste auto. Maar één ding staat vast: ga je naar een BOVAG-autobedrijf, dan weet je zeker dat je kwaliteit en het beste advies krijgt.

Nieuwe auto2e hands autoAuto huren

De zekerheid van BOVAG

Koop je je eerste auto bij een BOVAG-bedrijf? Dan krijg je niet alleen een goed advies en kwaliteit, maar profiteer je ook van BOVAG Garantie. Wat houdt de BOVAG Garantie precies in?

Kies je voor een auto met BOVAG Garantie dan krijg je minimaal 12 maanden garantie op de aankoop van een gebruikte auto en 6 maanden garantie op reparatie en onderhoud.

Tijdens garantiewerkzaamheden vervangend vervoer in overleg.

Gratis onpartijdige ondersteuning bij een geschil over de uitvoering en uitleg van de BOVAG Garantie en de Algemene Voorwaarden BOVAG.

Vrouw die autosleutels aanneemt

Veelgestelde vragen, uitgelicht

Bekijk alle veelgestelde vragen

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto hangt mede van je wensen en je budget af. Vraag in elk geval naar het tellerrapport. Dan weet je zeker dat er niet met de kilometerstand geknoeid is.

Koop je je tweedehands auto bij een BOVAG-autobedrijf, kies dan voor een auto mét BOVAG Garantie.

Meer tips voor het kopen van een tweedehands auto. Kijk hier voor de checklist die we hebben opgesteld.

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto hangt mede van je wensen en je budget af. Vraag in elk geval naar het tellerrapport. Dan weet je zeker dat er niet met de kilometerstand geknoeid is.

Koop je je tweedehands auto bij een BOVAG-autobedrijf, kies dan voor een auto mét BOVAG Garantie.

Meer tips voor het kopen van een tweedehands auto. Kijk hier voor de checklist die we hebben opgesteld.

Zoek een BOVAG bedrijf

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.